Ce poți face cu 1 Leu pe lună? Ai putea să folosești un șemineu electric de exemplu!

Da, ai auzit bine! Nu e un titlu bombastic sau amăgitor! Meșterii sibieni de la PEFOC ne confirmă că, un semineu electric de nouă generație cu tehnologie LED, consumă cât un singur bec economic. Adică extrem de puțin (circa 10W). Astfel, la un calcul simplu, în modul flacără luminoasă (fără funcție de încălzire), aprins timp de 2 ore în fiecare seară, costul ar ajunge undeva la 1 LEU/lună! Deși poate părea incredibil, este cât se poate de real, și chiar dacă ar fi să îl folosești întreaga seară (între 6 și 7 ore, neîntrerupt), tot nu ai depăși câțiva lei pe lună.

 

În câteva rânduri, specialiștii PEFOC, meseriași desăvârșiți cu peste 20 de ani de experiență pe piața din România atunci când vine vorba despre comercializarea și montajul soluțiilor neconvenționale de încălzire, ne vor detalia cu informații și argumente reale, motivele pentru care șemineul electric te poate costa atât de puțin.

 

În domeniul termicelor decorative, varianta care se încadrează într-un raport calitate-preț surprinzător este reprezentată de dispozitivele electrice. Așadar, șemineul electric este cea mai ieftină alternativă care se apropie din punct de vedere ambiental, de atmosfera magică a unui semineu clasic pe lemne! Optimizarea consumului se datorează în special inovațiilor  cu tehnologie 3D, a ecranului cu LED special, cu afișare pe display pentru producerea efectului spectaculos de flacără veritabilă. În plus, șemineul electric este alternativa perfectă pentru cei care nu își permit din varii motive, un șemineu clasic. Varianta electrică se montează foarte rapid și simplu, nu necesită evacuare și prin urmare, nu este nevoie de meseriași, șantier sau investiții în materiale de construcție costisitoare.

 

Mai mult decât atât, costurile inițiale de achiziție, precum și cele ulterioare de întreținere sunt minime, oferind clipe de confort și un design modern la un cost neașteptat de accesibil. Nu necesită întreținere și verificare periodică, ca în cazul soluțiilor tradiționale, racordate la coșul de fum sau la un burlan soba. Totuși, trebuie să fii conștient de faptul că, un șemineu electric va consuma în funcție de modul în care îl folosești. În modul simplu cu efect de flacără, consumul este mic, dar în cazul folosirii concomitent cu funcția de încălzire, cheltuielile vor crește exponențial.

 

De exemplu, în 2 ore de utilizare continuă cu funcția de încălzire pornită, vei avea un consum de 3 kW, ceea ce înseamnă un consum undeva în jurul a 90 kW. Practic, ai scoate din buzunar, aproximativ 40 de lei, lunar. În schimb, dacă îl utilizezi precum o fac 90% din cei care cumpără un șemineu electric, adică doar cu funcția estetică activă, nu și pentru încălzire, el va consuma extrem de puțină energie electrică.

 

Pe lângă considerentele financiare, dispozitivele electrice punctează mai ales la capitolul aspect și design. Gama șemineelor electrice PEFOC îți oferă un spectru cromatic vast, cuprinzând o paletă de culori care se asortează cu diferitele stiluri rezidențiale, cuprinzând culorile: alb, wenge, negru, crem, dar și tipuri diferite: incorporabile, cu piatră (rustice), de tip sobă, de perete (stil ecran) sau cu imitație de jar.

 

Așadar, dacă te gândești la un șemineu electric ca la o soluție potrivită pentru locuința ta, meșterii sibieni îți pun la dispoziție din stoc propriu, o gamă amplă de șeminee decorative electrice, potrivite pentru transformarea completă al oricărui spațiu din casa ori apartamentul tău de la bloc! Oferta cuprinde și toate tipurile de încălzire alternativă precum, șeminee clasice pe lemne, gaz sau peleți, sobe moderne cu aspect rustic sau elegant, coșuri de fum profesionale, grătare premium sau economice, alături de un întreg univers de soluții, materiale de construcții, dar și de servicii de montaj profesional – toate sub sloganul “Noi facem tot, tu doar pui PEFOC!”