Bicicliști accidentați în Şamşud și Borla

Două evenimente rutiere în urma cărora doi biciclişti au avut nevoie de îngrijiri medicale au avut loc în cursul zilei de joi, 4 iunie,  în județ. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj, primul eveniment s-a produs pe  un drum comunal în localitatea Şamşud. Un adolescent de 14 ani, din judeţul Sălaj, se deplasa cu bicicleta pe drumul menţionat, a pierdut controlul direcției de deplasare şi a intrat într-un stâlp.  În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a acestuia.

 Biciclist accidentat la Borla

Cel de-al doilea accident a avut loc în localitatea Borla, iar din primele cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit că un bărbat, în vârstă de 51 de ani din judeţul Bihor, în timp ce se deplasa cu bicicleta pierdut controlul, s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă. Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a bărbatului. “În ambele cazuri, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au dus la producerea acestor accidente”, au precizat reprezentanții IPJ Sălaj.

Atenţie biciclişti!

Pe acestă cale reprezentanții IPJ Sălaj vin cu o serie de precizări pentru biciclișți. “Puteţi merge cu bicicleta pe drumurile publice dacă aţi împlinit vârsta de 14 ani. Cu bicicleta nu se face slalom printre maşini. Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, trebuie să vă asiguraţi atât din faţă cât şi din spate că nu se apropie niciun autovehicul! Purtaţi casca de protecţie iar, dacă circulaţi noaptea, este important să purtaţi vestă reflectorizantă şi să aveţi în funcţiune farul şi stopul bicicletei, pentru ca toţi şoferii să vă poată vedea. Nu folosiţi telefonul când mergeţi cu bicicleta! Nu vă deplasaţi cu bicicleta dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Şi dumneavoastră puteţi ajuta la scăderea numărului de accidente rutiere dacă veţi respecta regulile de circulaţie!”, transmit reprezentanții IPJ Sălaj.

Leave a Comment