Cazier judiciar on-line

Cazier judiciar on-line

Zeci de cereri pentru eliberarea cazierului judiciar se indreapta, zilnic, spre biroul situat in incinta Politiei Municipiului Zalau, si cu toate ca procedurile pe care solicitantul trebuie sa le indeplineasca – plata la Trezorerie a taxei de eliberare a cazierului, cumpararea unui timbru fiscal, completarea unei cereri – nu sunt chiar incomode, rezolvarea problemei impune salajeanului doua deplasari la acest ghiseu, o data pentru depunerea actelor, iar dupa o saptamana, in cazul unei cereri in regim normal, pentru ridicarea cazierului.

Dar, se pare ca Politia Salaj va veni, din nou, in intampinarea problemelor cetatenilor si va pune in functiune, in curand, posibilitatea primirii solicitarii eliberarii de cazier judiciar on-line, astfel incat solicitantul sa fie scutit de un drum la unitatea de politie pentru depunerea cererii. Declaratii directe cu privire la ziua in care va intra in functiune sistemul on-line de primire a cererilor pentru eliberarea cazierului judiciar nu am primit de la seful IPJ Salaj, Iosif Ghiurca, acesta spunand ca vrea sa faca o surpriza tuturor celor care se confrunta cu aceasta problema. Politia Salaj este deja de mai demult preocupata de introducerea unui asemenea sistem. Pot sa spun doar atat, ca inovarea va reprezenta o surpriza pentru toti cei care se indreapta spre noi cu o asemenea cerere si ca sistemul va deveni functional in viitorul apropiat, a declarat comisarul sef Ghiurca.

Pana una-alta, specialistii in informatica de la IPJ Salaj vor avea de lucru cu reproiectarea paginii de internet a Politiei Salaj, prin introducerea modulului de cazier on-line si asigurarea fluxului de mesaje dinspre si inspre utilizatorii serviciului de cazier on-line. Teoretic, dupa completarea on-line a cererii, solicitantul va primi pe adresa personala de e-mail confirmarea primirii cererii, care va fi procesata, urmand a-i fi comunicate si documentele necesare, si data la care trebuie sa se prezinte la Politie pentru a intra in posesia cazierului judiciar.

Leave a Comment