Cartușe filtrante – ce sunt și cum se utilizează?

Filtrele de cartuș sunt simple și relativ ușoare și pot fi utilizate pentru a satisface o varietate de cerințe de filtrare. Apa intră în secțiunea superioară și trebuie să treacă printr-unul dintre elementele filtrante pentru va ieși prin secțiunea inferioară a vasului.

Capul superior al vasului este înșurubat astfel încât cartușele să poată fi schimbate atunci când presiune ajunge la o anumită valoare. În vas se poate include o supapă de volum pentru a preveni presiunea diferențială excesivă între secțiunile superioare și inferioare ale vasului.

Cartușele cu filtru sunt disponibile într-o mare varietate de materiale și oferă o gama largă de opțiuni de performantă. Cartușele sunt disponibile pentru dimensiunile de particule de la 0,25 μm, la orice dimensiune mai mare. Atunci când selectează un cartuș filtrant, proiectantul trebuie să determine ce înseamnă de fapt rating-ul producătorului în ceea ce privește procentul de eliminare.

Performanțele de îndepartare a solidelor prin cartușul de filtrare și debitele admisibile variază foarte mult de la producator la producator, chiar dacă cartușele sunt fabricate din același material. Prin urmare, este dificil să dezvolți relații generalizate între debitul de apă și zona filtrului. Drept urmare, este necesar să vă bazați pe informațiile producătorilor atunci când selectați și dimensionați un sistem de filtrare bazat pe cartușe.

La proiectarea unui sistem de tratare a apei care include filtre cu cartuș, poate fi de dorit să se selecteze un mediu cu filtru cu pori fixi și filtre cu valoare absolută. Cartușele cu pori fixi oferă eficiențe mai constante de îndepărtare a particulelor.

Pot fi utilizate cartușe cu pori fixi, dar presiunea diferentială a filtrelor trebuie monitorizată îndeaproape. Presiunile diferențiale ridicate pot provoca descărcarea solidelor și migrarea elementelor în exterior.

Dacă apare oricare dintre aceste două fenomene, scăderea presiunii prin filtru va fi abruptă și poate fi sub limită, însă nu sunt trase semnale de alarmă în sensul acesta. Prin urmare, operatorul care verifică scăderea de presiune va crede că cartușele functionează corect, chiar dacă sunt eliberate cantități mari de solide în apa din aval.

Descărcarea solidelor poate fi evitată folosind un comutator de presiune diferențial ridicat pentru a monitoriza continuu căderea de presiune sau prin schimbarea cartușelor atunci când căderea de presiune este mică în comparație cu căderea de presiune maximă recomandată de producator. Schimbarea frecventă a cartușelor poate duce la costuri de operare excesive dacă se utilizează metoda de schimbare a filtrelor mai devreme decât este necesar.

Cel mai bun loc din care poți cumpara cartușe filtrante este Shop Einstal un magazin online din care cei mai mulți profesioniști își achiziționează toate produsele necesare pentru a lucra la nivel eficient. Einstal colaborează cu producători renumiți la nivel internațional astfel încâ toate produsele comercializate să fie perfecte și să deservească la superlativ proiectele în care sunt utilizate.

Un alt avantaj este faptul că specialiștii din acest magazin online oferă și consultanță tehnică, ceea ce înseamna că ori de câte ori ai nevoie de informații și nu știi ce să alegi, vei putea solicita ajutorul echipei pentru a primi informațiile necesare.

Leave a Comment