Care este importanța procesului de optimizare site

Dacă îți dorești un website, platforma WordPress are foarte multe facilități și poate fi utilizată foarte ușor chiar și de către începători. Nu ai nevoie de skill-uri tehnice pentru a o folosi.

Dacă vrei să afli cât mai multe despre serviciul de creare site web WordPress, verifică atent informațiile de specialitate și ține cont de pașii de urmat.

După ce ai început etapa de creare a unui site pe WordPress află cum să folosești cât mai facil această platformă. Online vei găsi o mulțime de tutoriale. Pe platformă vei găsi o mulțime de tool-uri și widgeturi care să îți facă site-ul mai atractiv, dar și mai eficient. Este important să experimentezi și să vezi ce merge mai bine și ce te ajută.

Odată ce ți-ai creat site-ul, munca nu s-a terminat ci ai nevoie de conținut. De aceea, atunci când decizi să-ți creezi un site, ia în considerare faptul că ai nevoie de conținut și servicii SEO. Conținutul nu poate fi aruncat pur și simplu pe site. Are nevoie de optimizare SEO, adică pentru motoarele de căutare, altfel nu are niciun rezultat.

Ce înseamnă mai exact procesul de optimizare site

Procesul de optimizare a site-ului este indispensabil pentru cei care doresc să ajungă în topul rezultatelor căutărilor pe Google. În acest context, ai nevoie de o persoană specializată care să te ajute să urci rapid în ranking-ul Google.

De exemplu, dacă tu vinzi produse agroalimentare, ai nevoie de optimizare SEO pentru produse agroalimentare. Astfel când cineva caută pe Google « produse agroalimentare » sau « brânză » de exemplu, tu să apari cât mai sus în rezultate. Primele 5 poziții în Google sunt ocupate de cei care plătesc Google Ads, apoi apar site-urile fără promovare printre care poți fi și tu.

Dacă nu apari printre primele rezultate, șansele ca acel cumpărător potențial să ajungă pe site-ul tău sunt destul de mici. Cumpărătorul sau cititorul are de obicei timp și atenție limitată. Va intra și va citi articolele, textele din primele rezultate și eventual va alege să cumpere de la acel site care îl convinge. De asta ai nevoie să fii TU în acele prime rezultate organice înainte să-i scadă interesul.

Dacă nu optimizezi SEO articolele sau textele pe care le scrii, cel mai probabil nu vei ajunge în căutările Google și traficul tău va fi zero.  SEO înseamnă îmbinarea talentului artistic, a imaginației și creativității cu partea tehnică, principiile care te aduc în fața cititorilor. Trebuie să scrii pentru utilizatorii de internet, cu gândul la ei, dar cu rigorile și regulile impuse de Google. Totul cu speranța că articolele vor fi indexate și vor apărea în căutări. Vorbim de un mod de a te uita cu un ochi la cititor și cu altul la Google.

Un proces de optimizare site (seo) bine executat atrage după sine rezultate excelente pentru o perioadă lungă de timp. Optimizarea este un proces destul de complex care nu constă doar în adăugarea unor cuvinte cheie, ci este vorba despre implementarea unor strategii specifice. Nu numai că trebuie să știi ce cuvinte cheie să targetezi, dar va trebui să înveți totul despre optimizarea SEO on-page și cea off-page. Fiecare are elementele sale specifice și împreună te ajută să ai trafic și în final conversii.

Munca realizării și îmbunătățirii unui website este una de lungă durată. Mulți se tem de această muncă pe termen lung, susținută și aleg calea ușoară: să plătească pe cineva să muncească în locul lor. Dacă nu știi cât costă un site web, este important să te informezi corect încă de la început. Verifică atent oferta și alege-o pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor și bugetului proprii, mai ales când vorbim de pretul unui site magazin online.

Ce mai trebuie să știi despre optimizarea site-ului?

Un conținut foarte bun din punct de vedere SEO arată că aduci publicului informații care să fie atât corecte, concrete, cât și coerente. În primă fază va trebui să alegi cuvinte cheie pe baza cărora să redactezi articolele și apoi să scrii cu gândul la acele cuvinte.

Nu doar textul va trebui optimizat SEO, ci și denumirea imaginilor. Dacă vei folosi cuvintele cheie, ele vor putea apărea în rezultatele căutărilor pe Google Images. Chiar și de aici poți atrage trafic pentru site-ul tău.

Urmărește atent interacțiunea vizitatorilor cu paginile site-ului tău, iar dacă observi că articolele și acțiunile tale generează rezultate demne de luat în seamă, înseamnă că te afli pe drumul cel bun. Dacă sunt respectate toate aceste cerințe, site-ul tău va deveni popular în mediul online mai repede decât te aștepți. Concluzia: optimizează SEO site-ul și vei vedea rezultatele!

Dacă nu te pricepi la online și lumea SEO, nu ai chef, timp, energie, motivație, Adi Coscai te poate ajuta! Mereu entuziasmat de proiecte noi, motivat de provocări și pasionat de oameni, va face tot posibilul să îți aducă site-ul în primele rezultate. Scrie-i acum pe contact@adicoscai.com sau vizitează-i site-ul pe www.adicoscai.com.