Canalizare pentru locuitorii de pe „Şaguna”

Una din marile probleme cu care multe străzi din Zalău se confruntă este cea a canalizării. Deşi anii trec, şi cu greu se mişcă ceva pe acest segment, Primăria îşi trimite oamenii în teren, cu notificări inutile şi ameninţări pentru cei care, neavând nicio altă posibilitate sau bani pentru a face ceva, scot din gospodării, fiecare cum poate, apele reziduale. Iată că unii sunt mai norocoşi şi beneficiază în sfârşit de şansa de a avea aşa cum este firesc şi normal în secolul în care ne găsim, o canalizare şi, prin urmare, un trai civilizat, salubru am putea spune şi scutit de neplăcerile pe care orice altă modalitate de colectare a apelor reziduale provenite din gospodărie le produc. Pentru norocoşi, „Someş” S.A şi primăria Zalău au planuri mari, gata de a fi terminate, în săptămânile care urmează.

Compania de Apă „Someş” S.A Cluj, filiala Zalău, ne-a transmis prin şefa biroului tehnic, Livia Chende, câteva date legate de acest proiect de care locuitorii străzii Andrei Şaguna se vor bucura începând din vara acestui an.

Pe strada Andrei Şaguna, de la intersecţia cu strada Corneliu Coposu până la intersecţia cu strada Kossuth Lajos se execută o lucrare de extindere a canalizării. Lungimea reţelei care se execută este de 220 de metri, materialul folosit fiind tip PVC – KG cu diametrul Dn 250 milimetri. Reţeaua are 7 cămine de vizitare, 18 racorduri din ţeava PVC-KG Dn 160 mm, şi 18 camine de racord. Aşadar, locuitorii acestei străzi se vor bucura de lucrările efectuate de Compania de Apă, numărându-se printre „alintaţii” municipiului. Ce bine ar fi dacă şi alte străzi ar putea beneficia în viitor, de astfel de lucrări, atât de necesare, de ajutorul şi implicarea companiei de apă şi ale primăriei deopotrivă, şi mai puţin de prezenţa funcţionarilor care bat de zor pe la porţi cu mapa şi pixul în mână, întrebând retoric dacă, şi cum „se respectă normele în vigoare”. Noroc că nu prea le deschide nimeni.

Leave a Comment