Bucătărie practică și modernă: 6 sfaturi utile

Sursa: Vivre

 

Bucătăriile moderne pot împleti cu ușurință funcționalitatea și frumusețea, grație amenajărilor actuale care permit eficientizarea spațiilor. Mobilierul, elementele de utilare și accesoriile, contează foarte mult în amenajarea unei bucătării practice, așa că îți prezentăm câteva sfaturi utile pentru a obține bucătăria dorită. 

 

Folosește organizatoare pentru bucătărie

Pentru ca bucătăria să îți ofere confort și pentru a te bucura și de latura practică, vei avea nevoie de o organizare temeinică a spațiului. Într-o bucătărie este nevoie de o mulțime de elemente, de la prosoape de bucătărie la veselă, de la tacâmuri la dispozitive pentru gătit și pentru păstrarea hranei.

 

Primul pas este să alegi stilul potrivit pentru bucătăria ta, iar în funcție de acesta alege și obiectele care te vor ajuta să îți organizezi cât mai eficient bucătăria. 

 

Stilurile moderne de amenajare impun folosirea organizatoarelor de bucătărie care lasă lucrurile la vedere, cât mai bine așezate, astfel încât să poți avea acces facil la toate cele necesare. 

Alege elemente moderne de utilare

Dacă vrei ca bucătăria să arate perfect, însă în același timp să îți ofere și confortul utilizării, atunci ar trebui să iei în calcul achiziționarea unor articole moderne de utilare. 

 

Plitele pe inducție și elementele incorporate, frigiderele moderne și mașinile de spălat vase sunt adevărate comori în bucătăriile moderne. Este important să le alegi în funcție de spațiul și de stilul bucătăriei tale.  

Alege sisteme eficiente de placare a suprafețelor

O bucătărie practică este una care te ajută din toate punctele de vedere. Curățarea acesteia implică alegerea unui sistem foarte bun de placare, iar în acest sens poți folosi fie gresia și faianța, fie piatra naturală. Alege așadar un sistem potrivit pentru placarea pereților și a pardoselii, astfel încât acesta să coincidă cu stilul bucătăriei și culorile alese pentru decorare. 

 

Există și posibilitatea de a amenaja o pardoseală de bucătărie cu ajutorul parchetului, însă dacă umiditatea este foarte mare, atunci poți înlocui parchetul cu vinil modular. Acesta este o pardoseală caldă, similară linoleumului, însă cu o grosime mai mare a stratului de uzură.

Alege elemente de iluminare potrivite

O bucătărie practică și modernă poate fi pusă în evidență cu ușurință cu ajutorul luminii artificiale. Deși este de preferat să folosești cât mai mult lumina naturală, aceasta este disponibilă pentru o perioadă limitată. 

 

Ar trebui să ai în vedere montarea unui sistem principal de iluminare, de tipul unei lustre, a unui candelabru sau a unor aplice, însă în același timp este recomandat să ai în vedere și folosirea unor elemente de iluminat punctuale, de tipul spoturilor sau a benzilor de iluminare.

Alege jaluzele și storuri

Jaluzelele se potrivesc cel mai bine în contextul amenajării unei bucătării moderne. Optează pentru culori cât mai deschise, pentru că vei avea nevoie de lumină naturală în bucătărie, difuzată de elementele de acoperire.

Investește în dispozitive moderne de preparare a hranei

Una dintre problemele actuale este lipsa timpului, iar în bucătărie lipsa timpului este acută. Pentru a-ți amenaja o bucătărie modernă, poți investi în dispozitive de preparare a hranei, care să nu necesite intervenții în timpul procesului de preparare.

 

Alege să iei in calcul aspectele menționate deoarece acestea îți pot oferi tot ceea ce ai nevoie de la o bucătărie modernă și eficientă, pentru a te bucura de confort, de lucruri de calitate și timp petrecut alături de cei dragi. 

2 Thoughts to “Bucătărie practică și modernă: 6 sfaturi utile”

  1. […] Sursa: Vivre   Bucătăriile moderne pot împleti cu ușurință funcționalitatea și frumusețea, grație amenajărilor actuale care permit eficientizarea spațiilor. Mobilierul, elementele de utilare și accesoriile, contează foarte mult în amenajarea unei bucătării practice, așa că îți prezentăm câteva sfaturi utile pentru a obține bucătăria dorită.    Folosește organizatoare pentru bucătărie Pentru ca bucătăria să îți ofere confort și pentru a te bucura și de latura practică, vei avea nevoie de o organizare temeinică a spațiului. Într-o bucătărie este nevoie de o mulțime de elemente, de la prosoape de bucătărie la…  » Mai multe detalii […]

  2. […] Sursa: Vivre   Bucătăriile moderne pot împleti cu ușurință funcționalitatea și frumusețea, grație amenajărilor actuale care permit eficientizarea spațiilor. Mobilierul, elementele de utilare și accesoriile, contează foarte mult în amenajarea unei bucătării practice, așa că îți prezentăm câteva sfaturi utile pentru a obține bucătăria dorită.    Folosește organizatoare pentru bucătărie Pentru ca bucătăria să îți ofere confort și pentru a te bucura și de latura practică, vei avea nevoie de o organizare temeinică a spațiului. Într-o bucătărie este nevoie de o mulțime de elemente, de la prosoape de bucătărie la… Citeste mai mult […]

Comments are closed.