În spatele Prefecturii, dejecţiile au invadat strada

Un  miros insuportabil şi o privelişte care îţi aduce într-o secundă, stomacul în gât, tronează încă de duminică pe strada Unirii din Zalău, exact sub ferestrele clădirii Prefecturii. Furtuna de duminică a produs, din nou, inveitabilul, astfel încât multe din canalizări au intrat în colaps după câteva minute, iar toată mizeria din ele a ieşit la suprafaţă. Nici canalizările care preiau apa pluvială nu au făcut faţă  furtunii de duminică. Faptul că această problemă nu este una care să fie rezolvată în câteva zile este de înţeles, iar noua conducere a Primăriei Zalău va avea în vedere şi acest aspect, al canalizării, mai ales canalizarea care preia apa pluvială şi care intră în responsabilitatea Primăriei. Primarul Ionel Ciunt cunoaşte situaţia şi ne-a declarat că aceste probleme – drumurile şi canalizarea – sunt prioritare, urgente pentru el şi echipa cu care lucrează.

Totuşi, până când aceste lucrări de reamenajare, extindere, sau reparaţii capitale la sistemul de canalizare vor începe, ce facem cu nenorocirile de pe trotuare? Nu vine nimeni să le strângă? Mirosul este de nesuportat germenii şi microbii aflaţi în suspensie, în aer, reprezintă, dincolo de greaţa pe care o provoacă, un adevărat atentat la sănătatea publică. Cei de la Compania de Apă sunt aşteptaţi să intervină de urgenţă, situaţii similare regăsindu-se şi în cartierul Dumbrava Nord sau în unele zone de pe bulevard, cum ar fi Astralis, sau pe strada 22 decembrie (Crasnei).  Cu riscul să-i indispunem pe cei mai sensibili, publicăm şi fotografiile cu strada Unirii, pentru a putea fi observată situaţia aşa cum se prezenta luni, la ora 9.30

 UPDATE: Compania de Apă Someş  SA ne-a comunicat faptul că echipele se află deja în teren însă intervenţiile sunt de durată. Cu atât mai mult cu cât solicitările sunt foarte multe.

WP_20160704_08_39_04_Pro WP_20160704_08_39_10_Pro (1)

Alte articole

6 Thoughts to “În spatele Prefecturii, dejecţiile au invadat strada”

 1. Anonim

  Asa prefect asa strazi!

  1. codrin

   Nu intra in responsabilitatea prefecturii.

 2. Tăunu

  Aşteptaţi bă să vină Ceauşescu, să vă facă canalizarea !

 3. Alfaman

  „…dejectiile au invadat strada.” Am crezut ca va referiti la faptul ca/ cei din Prefectura au iesit la plimbare. Mea culpa!

 4. .....

  Nu primari nu prefectii sunt de vina de fenomenele naturii… noi oameni de rand. Cei ce aruncam mizeria unde nu-i e locul, si bn inteles cei de la compania de apa si canal, care asa sau facut treaba de mantuiala … dar ne taxeaza asa cum le place lor. Cei din Cluj ar trebui sa ia masuri si sa-si asume vina cuvenita pt asemenea treaba sau sa schimbe oamenii care nu-s competenti si sa faca munca cum trebuie.

 5. vio

  nu sint dejectii sint parlamentarii au iesit pe teren

Leave a Comment