Blocul Scala va intra în reabilitare termică

După ani de așteptare, timp în care multe blocuri din municipiul Zalău au fost reabilitate, a venit și rândul unui bloc emblematic al Zalăului, situat în centrul municipiului – blocul de locuințe Scala. Potrivit devizului general, valoarea investiției este de peste 1.700.000 de lei. Pe lângă “bătrânul” Scala, vor intra în reabiltare termică și blocurile G164, blocul 80,  A16 și SB15.

Așadar, Primăria municipiului Zalău va accesa fonduri, în acest scop, în cadrul Programului Operațional Regional POR 2014-2020.

Prioritatea de investiţii 3.1- Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea A- Clădiri Rezidenţiale. Cheltuielile aferente reabilitării acestor blocuri, ce se vor ridica la peste 3.800.000 de lei (plus cheltuielile pentru Scala, menționate mai sus) vor fi acoperite în mare parte din fonduri europene, iar restul sumei va fi acoperită prin cofinanţare de la bugetul local şi o contribuție a asociaţiilor de proprietari ce va putea fi achitată în rate pe mai mulți ani.

 

 

Alte articole

One Thought to “Blocul Scala va intra în reabilitare termică”

  1. Scala

    Era si penibil, acum ca in sfarsit se misca lucrurile pt. modernizarea si redeschiderea Cinema Scala.

Leave a Comment