Beneficiarii ajutorului de urgenţă şi-au luat centrale

Aproape 200 de familii nevoiaşe din Zalău, debranşate de la Uzina Electrică, au solicitat sprijinul de urgenţă în valoare de 2.000 de lei din partea autorităţilor locale, pentru a-şi achiziţiona instalaţii de încălzire a locuinţei. Potrivit oficialilor Primăriei Zalău, până în acest moment, reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară au finalizat anchetele sociale în cazul a 151 de solicitanţi, zece dintre aceştia fiind respinşi întrucât aveau veniturile mai mari decât cele din criteriile de eligibilitate.
Beneficiarii sprijinului acordat de către autorităţile locale au decis să profite de faptul că ajutorul de urgenţă este valabil şi pentru achiziţia de centrale termice, nu doar de convectoare. Astfel, 118 familii şi-au achiziţionat centrale termice, Primăria Zalău decontând 2.000 de lei.
Reprezentanţii administraţiei locale au mai precizat că sunt în derulare anchetele sociale în cazul a 38 de solicitanţi şi că în maxim două săptămâni vor fi finalizate toate viramentele.
Pentru sprijinirea foştilor abonaţi ai Uzinei Electrice, ce nu pot fi rebranşaţi din motive de rentabilitate, de la bugetul municipiului au fost alocaţi 450.000 de lei, din care au fost cheltuiţi, până acum, 282.000 de lei. Ajutorul de urgenţă acoperă cheltuielile cu proiectarea, avizarea, achiziţia şi montarea unui convector.

Alte articole

4 Thoughts to “Beneficiarii ajutorului de urgenţă şi-au luat centrale”

 1. Dana

  Si pe cei care locuiesc la etajele superioare si au fost obligati sa inlocuiasca centralele cu tiraj natural cine-i despagubeste?

 2. geo

  Amu vad ca de fapt cei mai multi dintre noi suntem niste prosti!
  Pai ne platim impozitele in loc sa amnistie fiscala, platim apa in loc sa asteptam scutiri etc. Ne-am cumparat centrale pa bani grei si cu rate la banci in loc sa asteptam sa ne dea primaria, mergem la munca in loc sa asteptam ajutor social sau somaj….
  Atata timp cat statul iti da ceva fara sa ceara nimic in schimb incurajeaza nemunca si trandavia.

 3. Anonim

  da,suntem niste prosti,primaria isi bate joc de oamenii cinstiti! tot din banii nostri ….face pomeni electorale…RUSINE PRIMARE!

 4. Anonim

  Ptr: Geo !!!
  Aveti perfecta dreptate. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Comment