BARNA: „Miercuri votăm eliminarea pensiilor parlamentarilor”

Vicepremierul Dan Barna a anunţat, după şedinţa coaliţiei, că miercuri va avea loc un plen reunit în care va fi votat un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, relatează Digi24.

„Miercuri când va fi o şedinţă de plen reunit să avem pe ordinea de zi şi să votăm eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Un prim pas pe care îl vom duce la îndeplinire”, a declarat Barna.

Liderul USR PLUS susţine că restul pensiilor speciale vor fi eliminate abia după ce vor fi găsite soluţii astfel încât tăierile să nu fie neconstituţionale. În acest sens a fost făcut un grup de lucru la nivelul coaliţiei.

„Fiecare categorie de pensii trebie să aibă o reglemetare şi o lege distinctă pentru a evita problemele de la Curtea Consituţională. Avem un grup de lucru pentru a vedea care este abordarea. Am stabilit un termen de 2 luni în care să avem aceste opţiuni şi variante pentru toate aceste pensii speciale”, a mai declarat vicepremierul.

În coaliţie, UDMR a avut o abordare diferită, liderul Kelemen Hunor susţinând ca toate pensiile speciale să fie eliminate, nu doar pensiile parlamentarilor.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment