AVE Ecoserv măreşte tarifele pentru gunoiul zălăuanilor

Un proiect de Hotărâre menit să modifice tarifele practicate de societatea de salubritate care asigură serviciile pe raza municipiului Zalău, urmează să fie supus votului consilierilor locali în şedinţa de Consiliu Local ce va avea loc joi, 29 septembrie. Astfel, conform Proiectului de Hotărâre, la solicitarea SC AVE Ecoserv SRL şi a rapoartelor comisiilor de specialitate din cadrul Primăriei, tarifele pentru activităţile de precolectare, colectare, transport şi depozitare a deşeurilor municipale aferente serviciului de salubrizare din Municipiul Zalău vor creşte, începând cu luna septembrie 2016.

Astfel, persoanele fizice şi asociaţiile de locatari respectiv proprietari vor plăti, pentru o persoană, 5,86 lei, faţă de preţul de până la data modificării – 5,10 lei. Persoanele juridice, altele decât asociaţiile de locatari/proprietari, vor plăti 48,30 de lei faţă de vechiul tarif de 41,91 de lei pentru un metru cub de gunoi.

Pe de altă parte, cota de dezvoltare se va diminua, începând din aceeaşi lună, de la 5,1 la sută la 3 la sută pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice, de la 7,6 la sută la 5 la sută. În acest sens, primăria Municipiului Zalău va încheia un act adiţional la contractul de cesiune existent, în care vor fi prevăzute aceste modificări, precum şi cele referitoare la modificarea cotei de dezvoltare pe care persoanele fizice şi cele juridice o achită lunar societăţii AVE.

5 Thoughts to “AVE Ecoserv măreşte tarifele pentru gunoiul zălăuanilor”

 1. Cine-s consilierii din respectiva comisie? Nu de alta dar sa-i „felicitam” cand o sa-i intalnim pe strada.

 2. Cristi

  Ce localitate din SJ a renuntat la AVE si colaboreaza cu o firma din Satu-Mare?

 3. Anonim

  Problema vine de la tarifele aplicate de cei care administreaza groapa de la Dobrin si care au marit pretul la depozitare.Firma respectiva e angajata de Consiliul Judetean.

 4. Gelu

  Pentru 21:06 trebuie sa te vezi cine va vota proiectul gandindu-te ce partid are majoritate in Consiliul local.

 5. Nu ne ramane altceva

  Decat sa facem si noi ca si cei din Sarmasag, sa gasim o firma care sa faca aceeasi munca la jumatate de pret…

Leave a Comment