Atenție, sălăjeni! Nu riscați nimic. Trucuri utile pentru a ține în siguranță garajul de la casă

A locui la casă este un vis împlinit pentru multe familii de români. Și adevărul este că ce poate fi mai frumos decât să-ți bei cafeaua dimineața în parfumul cireșilor înfloriți, respirând aer curat și cucurându-te de zâmbetele picilor tăi? Cu toate astea, o casă cere multă muncă și responsabilitate, iar dacă nu ești dispus să le combini pe cele două mai bine renunță la ideea de a locui la casă.Un apartament ar fi o variantă mai relaxată pentru tine.

Revenind la cei care dețin case sau doresc să-și cumpere una recomandăm să fie cu băgare de seamă la funcționalitatea corectă a garajului. Acesta poate fi un punct vulnerabil, ca un călcâi a lui Ahile dacă nu-ți faci temele corect. Așadar, astăzi dorim să discutăm despre cele mai bune trucuri pentru a ține în siguranță garajul de la casă:

  1. Gândește ca un hoț

Îți ecomandăm să te folosești de psihologia inversă, mai ales când vine vorba de domeniul securității. Fă-ți timp pentru a verifica garajul atât în interior, cât și în exteriorul lui și al casei punându-ți întrebarea: „Cum ar reuși un hoț să intre în casa mea?”

Care zone par cele mai vulnerabile? Cât de sigur este garajul tău? Crede-ne: observarea casei din perspectiva unui hoț ar putea fi benefică și lămuritoare pentru tine. Fă acest exercițiu noaptea când îți poți face o idee mai bună despre cât de vulnerabilă este locuința ta.

  1. Nu face rabat de la siguranță

Dacă trebuie să deschizi și să închizi manual ușile garajului este de la sine înțeles că ar trebui să le ții mereu încuiate. Majoritatea caselor din zilele noastre au dispozitive automate de deschidere a ușilor de garaj, ceea ce înseamnă că ușile de garaj sunt mult mai dificile de ˵desecretizat˝ chiar și pentru un hoț cu experiență. De asemenea, dacă pleci în vacanță, este o idee bună să folosești un lacăt prins pe una dintre șinele ușii tocmai pentru a te asigura că rămân închise. Specialiștii Spy Shop recomandă folosirea unui sistem complet pentru ușile de garaj, iar aici ar trebui să urmărești caracteristici precum: greutatea și lungimea canatului (porții), puterea de lucru și ciclul de utilizare. Greutatea și lungimea canatului sunt importante pentru a putea afla tipul de motor necesar automatizării de care ai tu nevoie. Puterea de lucru determină forța cu care se deschide ușa, iar ciclul de utilizare se referă la numărul de deschideri și închideri pe zi, respectiv pe oră. De asemenea, orice automatizare a porților poate fi acționată prin intermediul unei telecomenzi puse la dispoziție în pachetul setului complet de automatizare.

Alte funcții suplimentare precum detecția obstacolelor sunt prezente în unele modele de seturi de automatizare poarta culisantă. În plus, suntem atât de flexibili încât îți punem la dispoziție o gamă largă de producători din care îți poți alege favoritul. De asemenea, folosirea unei yale electromagnetice este o bună investiție pentru securitatea casei și a familiei tale. Aceste dispozitive oferă confort psihic si fizic, având uneori și funcții suplimentare.

  1. Nu lăsa niciodată ușile garajului deschise

Fii sincer: de câte ori nu ai lucrat în curtea ta ore în șir și ai observat ușile de garaj ale vecinului din fața curții larg deschise, fără ca acesta să vină să le închisă?! Nu ți s-a părut ciudat? Lăsarea ușilor de garaj nesupravegheate este o invitație deschisă pentru oricine intră în locuință și permițând oricărui trecător de pe stradă să vadă ce se află în garaj.

Ține cont: chiar dacă locuiești într-un cartier sigur, nu trebuie să iei nimic de-a gata. Unele modele mai noi de dispozitive de deschidere a ușilor de garaj au tehnologie inteligentă care îți permit să verifici dacă ușile sunt deschise sau închise cu o simplă aplicație de pe smartphone.

  1. Ține ferestrele acoperite

Crezi sau nu, dar nu ar strica să lași ferestrele acoperite. Aceasta este o bună opțiune pentru a nu lăsa hoții să vadă ce se găsește în garaj sau măcar instalează jaluzele special destinate utilizării în garaj. Iar dacă îți place să pătrundă lumina soarelui în garaj, poți adăuga folie translucidă peste ferestrele garajului. Ferestrele cu design din sticlă mată permit, de altfel, să pătrundă lumina soarelui în timp ce ascund intelligent conținutul din interiorul garajului.

În concluzie, dacă tu nu ai grijă de propria gospodărie cine să o facă în locul tău? Ține cont de cele patru sfaturi și protejează siguranța familiei tale.

 

Sursă foto: Unsplash.com

One Thought to “Atenție, sălăjeni! Nu riscați nimic. Trucuri utile pentru a ține în siguranță garajul de la casă”

  1. […] A locui la casă este un vis împlinit pentru multe familii de români. Și adevărul este că ce poate fi mai frumos decât să-ți bei cafeaua dimineața în parfumul cireșilor înfloriți, respirând aer curat și cucurându-te de zâmbetele picilor tăi? Cu toate astea, o casă cere multă muncă și responsabilitate, iar dacă nu ești dispus să le combini pe cele două mai bine renunță la ideea de a locui la casă.Un apartament ar fi o variantă mai relaxată pentru tine. Revenind la cei care dețin case sau doresc să-și cumpere…  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.