Pavarea terasei: 5 instrucțiuni pentru a obține rezultatele dorite

Sursa foto:https://unsplash.com/photos/hA6nChzApqo

 

Dacă îți dorești ca verile să le petreci în aer liber, chiar pe terasa casei tale, atunci în mod cert este nevoie să te apuci de o amenajare ca la carte. Află din acest material care sunt aspectele la care ar trebui sa fii atent pentru a obține rezultatele dorite și care sunt etapele pe care le ai de parcurs.

Organizarea materialelor pentru pavare

Primul pas este sa te gândești la materialele cu care ai vrea să realizezi pavarea terasei. O soluție deosebit de utilă și modernă este să folosești pavele și borduri din beton, deoarece acestea oferă o rezistență sporită si un aspect compact la nivelul terasei. Pavele și borduri de beton poți cumpăra de pe site-ul Mathaus, acolo unde vei găsi, de asemenea, chiar și alte materiale care îți pot fi necesare în procesul de amenajare al terasei.

 

Pavajele din beton îți oferă și avantajul că sunt mai ieftine decât alte tipuri de pavaje, iar acest lucru este important atunci când trebuie să te încadrezi în buget. Astfel, dacă te-au acaparat pavajele de la Symmetrica sau orice alt tip de pavaje și borduri din beton, vei putea să îți planifici lucrările liniștit, fără grija că lucrarea va depăși așteptările financiare inițiale. 

Alegerea stratului de bază

Patul pavajului sau stratul de bază, este recomandat să fie ales în funcție de tipul materialelor alese pentru pavare. În cazul pavajului din beton, poți realiza un pat din pietriș cu granulație mică sau a unui pat din nisip. 

Acest strat va avea rolul de a susține cât mai eficient sistemul de pavare, planeitatea fiind un aspect foarte important. Din acest punct de vedere, o mică discuție se poate purta și pe marginea alegerii pavelelor, pentru că piatra naturală, spre exemplu, va avea o suprafață mai neregulată decât pavajul din beton, iar acesta este motivul pentru care cei mai mulți beneficiari aleg să folosească betonul, pentru a se bucura de un substrat cât mai drept.

Măsurarea și pregătirea suprafețelor pentru pavare

Măsurătorile trebuie să fie urmate de realizarea marcajelor, pe care le poți trasa cu ajutorul unei sfori. Va fi nevoie să înfigi în pământ, din loc în loc, câțiva țăruși, pe lângă care va trece sfoara. În acest fel te vei asigura că marcajul este liniar și drept, ca să te poți apuca de săpătură.

Săpătura și compactarea

Va fi nevoie de realizarea unei săpături la nivelul terenului, pentru a putea așterne patul de nisip. Înainte de această operațiune însă, va fi nevoie de o compactare temeinică a solului. Compactarea se poate face cu utilaje mecanizate, fiind necesară trecerea de două ori pe suprafață, pentru a asigura eliminarea aerului din sol.

Amenajarea cu pietriș a zonei excavate

O dată ce solul a fost compactat, este necesară montarea bordurilor, pentru susținere și turnarea pietrișului și a nisipului. Acesta va trebui nivelat, pentru a putea crea o planeitate perfectă pavajului. 

Montajul pavelelor se face în direcția înainte, începând cu prima placă montată. Practic, va fi  nevoie să îngenunchezi pe plăcile deja montate pentru a putea să le adaugi treptat și pe celelalte. Poți folosi un ciocan ușor de cauciuc pentru a direcționa pavajul și pentru a rezolva micile diferențe de planeitate.

În final, după ce toate pavelele au fost montate, este necesară cernerea unui strat de nisip pe suprafața pavelelor și măturarea acestuia pentru a permite particulelor să ajungă în rosturile dintre plăci. 

O terasă amenajată cu ajutorul pavajelor din beton îți va oferi frumusețe, confort și durabilitate, grație proprietăților excelente ale materialului. Acești pași de amenajare a teraselor trebuie însușiți, deoarece doar în acest fel te vei bucura de o terasă amenajată cu bun gust, tocmai bună ca să îți petreci afară zilele călduroase de vară.

One Thought to “Pavarea terasei: 5 instrucțiuni pentru a obține rezultatele dorite”

  1. […] Sursa foto:https://unsplash.com/photos/hA6nChzApqo   Dacă îți dorești ca verile să le petreci în aer liber, chiar pe terasa casei tale, atunci în mod cert este nevoie să te apuci de o amenajare ca la carte. Află din acest material care sunt aspectele la care ar trebui sa fii atent pentru a obține rezultatele dorite și care sunt etapele pe care le ai de parcurs. Organizarea materialelor pentru pavare Primul pas este sa te gândești la materialele cu care ai vrea să realizezi pavarea terasei. O soluție deosebit de utilă și modernă…  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.