APIA Salaj elibereaza adeverinte pentru cei care doresc sa acceseze credite

APIA Salaj elibereaza adeverinte pentru cei care doresc sa acceseze credite

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj face cunoscut ca elibereaza adeverinte pentru beneficiarii platilor aferente Masurilor 211 – Sprijin pentru zona montana defavorizata, 212 -Sprijin pentru zone defavorizate, altele decat zona montana si 214 – Plati de agro-mediu din Programul National de Dezvoltare Rurala 2007 – 2013 care doresc sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la bancile care au incheiat conventii cu Agentia. APIA Salaj informeaza ca a incheiat conventii de acest fel cu un numar total de patru banci.

De retinut ca valoarea creditului poate fi de pana la 80 la suta din valoarea sumei calculate, conform adeverintei eliberate de APIA, suma creditata fiind stabilita de catre fiecare banca in parte.

Pe de alta parte, APIA Salaj elibereaza, la solicitarea scrisa a fermierului, o adeverinta prin care confirma ca beneficiarul a depus cererea de plata pentru masurile de dezvoltare rurala, in Campania 2010 si ca, pana la data emiterii adeverintei, au fost efectuate controalele si verificarile administrative asupra cererii de plata depuse de beneficiar conform reglementarilor legale in vigoare. De asemenea, in adeverinta se va mentiona suprafata determinata pentru plata la data emiterii, faptul ca beneficiarul nu face, la data emiterii, obiectul excluderilor de la plata si ca indeplineste conditiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Leave a Comment