Amfetaminele – cele mai des capturate droguri din Europa

Amfetaminele au fost cel mai frecvent capturate droguri stimulatoare din Europa, în 2020, potrivit Centrului European de Monitorizare a Drogurilor şi Dependenţei de Droguri (EMCDDA), informează Zerohedge.

Această categorie de droguri a fost cea mai frecvent consumată în ţările nordice şi în estul Europei, în afară de Ungaria şi România, unde MDMA a fost drogul cel mai frecvent confiscat.

Heroina a fost drogul capturat cel mai frecvent în sudul Europei, mai precis în Portugalia, Spania, Italia şi Grecia.

Între timp, cocaina a fost drogul capturat cel mai frecvent în Irlanda, Danemarca şi Belgia. Cu 5.354 de sesizări în Belgia în 2020, este ţara cu cel mai frecvent număr de capturi de cocaină din toate ţările analizate şi, de asemenea, a avut cea mai mare cocaină confiscată în ceea ce priveşte cantitatea reală, cu 70.254 kg luate.

OEDT a colectat date pentru Norvegia şi Turcia, precum şi pentru ţările UE. Potrivit datelor lor, Turcia a înregistrat un număr deosebit de mare de capturi de droguri. Amfetaminele au fost drogul cel mai des confiscat în 2020, cu 36.015 operaţiuni de succes având loc în acel an. De asemenea, ţara a înregistrat cel mai mare număr de capturi de heroină din Europa în acel an, la 15.049, precum şi 5.259 de capturi de MDMA.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

One Thought to “Amfetaminele – cele mai des capturate droguri din Europa”

  1. […] Amfetaminele au fost cel mai frecvent capturate droguri stimulatoare din Europa, în 2020, potrivit Centrului European de Monitorizare a Drogurilor şi Dependenţei de Droguri (EMCDDA), informează Zerohedge. Această categorie de droguri a fost cea mai frecvent consumată în ţările nordice şi în estul Europei, în afară de Ungaria şi România, unde MDMA a fost drogul cel mai frecvent confiscat. Heroina a fost drogul capturat cel mai frecvent în sudul Europei, mai precis în Portugalia, Spania, Italia şi Grecia. Între timp, cocaina a fost drogul capturat cel mai frecvent în Irlanda,… Citeste mai mult […]

Leave a Comment