Amenajarea unei garsoniere în funcție de spațiu

Amenajarea unei garsoniere în funcție de spațiu

Chiar dacă are dimensiuni relativ reduse, garsonierele pot deveni un spațiu la fel de funcțional și util precum un apartament. De succesul amenajării ei ține câteva reguli de amenajare și decorare de care trebuie să ții cont.

Astfel, astăzi îți vom spune care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când amenajezi o garsonieră în funcție de dimensiunile ei.

O garsonieră mică are aproximativ 20-30 de mp. Ce mai mare provocare o reprezintă valorificarea întregului spațiu, astfel încât să nu-l încarci cu lucruri și să nu creezi impresia de haos. În acest sens, pune accent pe spațiile de depozitare și alegele în așa fel încât acestea să nu ocupe foarte mult loc, să fie practice, dar și încăpătoare în același timp.

Cromatica este un alt aspect care contează foarte mult, întrucât există culori care ar putea largi vizual spațiul, oferind mai multă lumină și altele care îl pot face să pară mai mic, căpătând lumina prin contraste mai puternice. De cele mai multe ori, nuanțele deschise și cele neutre luminează camera, astfel că printre principalele culori pe care le poți folosi se află alb, gri deschis, bej, crem sau roz. Astfel, finisajele împreună cu restul elementelor decorative și mobila, trebuie să creeze un tot unitar în armonie. Pentru un plus de culoare poți folosi o lenjerie de pat roșie sau alte decorațiuni colorate.

Într-o astfel de amenajare detaliile contează cel mai mult, astfel că trebuie să fii foarte atent atunci când alegi elementele decorative și piesele de mobilier. Identifica numai corpurile utile pentru a nu aglomera camera și încearcă să păstrezi ideea unui design minimalist.

Amenajarea unei garsoniere mari

Cu cât un spațiu este mai mare, cu atât regulile de amenajare sunt mai puține. Astfel, într-o garsonieră mare poți amenaja mai multe zone, precum zona de relaxare, zona de dormit sau zona de bucătărie. Unul dintre avantajele unei garsoniere mai mari de 40 mp este faptul că poți separa spațiul de odihnă de living, prin finisaje, pereți falși sau chiar corpuri de mobilier. Astfel, ai șanse să obții două încăperi în una singură.

În funcție de nevoile tale, alege un stil de amenajare potrivit. Un spațiu mai mare îți poate oferi posibilitatea să așezi două paturi, pe care îți poți pune o lenjerie de pat cu fluturi sau una simplă. De asmenea, poți separa zona de odihnă de living, cu ajutorul unor pereți separatori sau alte piese de mobilier care să te ajute și la organizarea spațiului.

Indiferent de stilul pe care îl vei alege, orice garsonieră impune o amenajare modernă, simplă, practică și minimalistă. Pentru a te bucura de spațiu , alege mobilier multifuncțional și ține întotdeauna cont de trucurile de amenajre și de planul pe care ți-l faci la început.