Ajutoare financiare de urgenţă pentru familiile afectate de incendii

Zeci de familii şi persoane singure din mai multe judeţe ale ţării, inclusiv din judeţul Sălaj vor primi din partea guvernului ajutoare financiare de urgenţă. Decizia privind acordarea ajutoarelor a fost aprobată în cursul acestei săptămâni în cadrul şedinţei de guvern. Astfel, la propunerea
Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Guvernul a aprobat alocarea sumei de 498.900 de lei pentru sprijinirea unui număr de 148 de familii și persoane singure. Printre beneficiarii ajutorului se regăsesc 120 de familii și persoane din 21 de județe ale țării care se confruntă cu situații deosebite din cauza stării de sănătate sau a altor cauze care pot duce la excluziune socială. Potrivit hotărârii, de sprijinul financiar vor beneficia şi familii afectate de incendii din județele Bacău, Botoșani, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Vrancea, inclusiv Sălaj.
În Sălaj este vorba despre o familie din comuna Dragu, patru membri, din care doi copii minori, a căror locuinţă a fost distrusă într-un incendiu. Ajutoarele urmează să fie acordate după realizarea unor anchete sociale, care în teritoriu vor fi realizate de Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Sălaj.

Leave a Comment