Ai probleme alegând dintre sutele de televizoare? Iată cum să navighezi specificațiile

Cumpărarea unui televizor în prezent este diferită de cea de acum doi sau trei ani. Tehnologiile s-au schimbat, dimensiunile ecranelor au crescut, conexiunile sunt noi și includ funcții suplimentare de internet, cum ar fi utilizarea aplicațiilor sau posibilitatea de a trimite conținut de pe telefonul mobil pe televizor, fără fir, prin integrarea Chromecast sau altele similare. Rezoluție 4K, Ultra HD, Dolby Vision, HDR, televizor QLED.

Noile tehnologii pot să te inducă în eroare, de aceea trebuie să știi cum să alegi. Țineți cont de faptul că un televizor este un aparat care ar trebui să dureze cel puțin câțiva ani, așa că este important să faceți alegerea potrivită. Iată câteva sfaturi simple și caracteristici cheie de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați un televizor nou.

Calitatea imaginii unor televizoare nu este determinată de specificațiile producătorului

Ca regulă generală, scopul principal al specificațiilor televizorului oferite de producător este de a ne induce în eroare. Rata de reîmprospătare (120 Hz, 240 Hz etc.) este o caracteristică foarte subiectivă. Este imposibil să ghicim calitatea imaginii pe baza caracteristicilor și ne va spune pur și simplu dacă un televizor QLED are anumite funcționalități care ne interesează.

Dimensiunea contează când vine vorba despre televizoare

Ar trebui să cumpărați cel puțin un televizor de 32 de inci pentru un televizor în dormitor și cel puțin 50 de inci pentru camera de zi (sau mai mult). Dimensiunea este probabil cel mai important lucru atunci când cumpărați un televizor, mai degrabă decât alte caracteristici, cum ar fi rezoluția 4K, Smart TV, etc. Întotdeauna vă veți dori un televizor mai mare. Mutați camera de zi, schimbați mobila, dar cumpărați un televizor imens.

Televizoare cu rezoluție 4K? 8K?

Televizoarele cu rezoluție 4K, cunoscute și sub numele de UHD (Ultra High Definition), au de patru ori mai mulți pixeli decât televizoarele standard cu rezoluție 1080p. Sună mult mai bine, dar, în realitate, este foarte greu de observat diferența de claritate între un televizor 4K și un televizor 1080p. Televizoarele LCD 4K au un preț foarte bun în acest moment, în timp ce încep să apară modele 8K care, în mod clar, nu merită încă prețul. Vor deveni televizoarele 1080p învechite? În mod evident, nu. Încă mai au cumpărătorii lor, în special pentru televizoarele din dormitoare sau pentru apartamentele de vacanță. Dacă achiziționați un televizor de gamă medie sau înaltă, de exemplu un televizor QLED, acesta va avea probabil rezoluție 4K. Dacă sunteți în căutarea celui mai ieftin televizor, televizoare de 1080p sunt cea mai bună alegere.

Calitatea imaginii

Depinde de mulți factori și de gusturile personale, dar iată câteva considerații.

  • Nimic nu se compară cu vizionarea televizorului pentru a judeca singur dacă vă place sau nu imaginea pe care o oferă.
  • Televizoarele OLED, QLED, Neo QLED etc. au cea mai bună calitate a imaginii disponibile, dar sunt mai scumpe, așa că următoarea opțiune este televizorul LCD.
  • Televizoarele LED LCD cu LED cu atenuare locală au adesea o calitate a imaginii superioară celor fără.
  • Capacitatea de a produce o culoare neagră intensă – un contrast mai mare – este cel mai important ingredient pentru o imagine bună.
  • Saturația culorilor, care este direct influențată de nivelul de contrast/negru, este al doilea punct cel mai relevant.
  • Într-o cameră luminoasă, ecranele mate sunt mai bune în general, deoarece reduc reflexiile. Cele mai bune ecrane lucioase păstrează, de asemenea, nivelurile de negru.
  • Printre factorii mai puțin fundamentali se numără rezoluția, procesarea video (120 Hz, 240 Hz etc.), puterea maximă de iluminare și rezoluția ecranului (4K vs. 1080p).
  • Reglați imaginea de pe televizor pentru a obține cea mai bună calitate posibilă a imaginii.

Televizoare smart

Nu este neapărat un factor important, având în vedere că putem conecta un Apple TV, Chromecast la televizor și îl putem face inteligent la un preț mult mai mic, așa că, dacă televizorul dvs. nu este „inteligent”, nu este o mare problemă. Dar a avea un televizor smart ajută foarte mult, mai ales când vine vorba despre alte aplicații pe care le putem utiliza exclusiv pe televizoare.

Televizoare curbate

Este mai mult o alegere estetică decât orice altceva și nici nu oferă neapărat o calitate mai bună a imaginii. Poate costa mai mult decât un televizor normal, în special dacă este un televizor QLED sau OLED, însă câteodată poate îmbunătății unghiul imaginii.

Televizoare 3D

Nu există prea mult conținut 3D, așa că nu este o opțiune pentru care să merite să cheltuiți bani. Toate televizoarele 3D pot oferi conținut în 2D, așa că, dacă nu costă mai mult decât un televizor 2D, alegeți-l. Nu este o tehnologie care să fi avut succes la domiciliu.

Conectivitate

Unul dintre cele mai importante puncte, având în vedere numărul mare de dispozitive care pot fi conectate la un televizor. Cu cât sunt mai multe conexiuni HDMI, cu atât mai bine. Dacă are o conexiune USB sau permite introducerea de carduri SD, cu atât mai bine. Wifi și Bluetooth au devenit esențiale.

2 Thoughts to “Ai probleme alegând dintre sutele de televizoare? Iată cum să navighezi specificațiile”

  1. […] Cumpărarea unui televizor în prezent este diferită de cea de acum doi sau trei ani. Tehnologiile s-au schimbat, dimensiunile ecranelor au crescut, conexiunile sunt noi și includ funcții suplimentare de internet, cum ar fi utilizarea aplicațiilor sau posibilitatea de a trimite conținut de pe telefonul mobil pe televizor, fără fir, prin integrarea Chromecast sau altele similare. Rezoluție 4K, Ultra HD, Dolby Vision, HDR, televizor QLED. Noile tehnologii pot să te inducă în eroare, de aceea trebuie să știi cum să alegi. Țineți cont de faptul că un televizor este un… Citeste mai mult […]

Comments are closed.