Activităţile de la Palatul Copiilor vor fi găzduite provizoriu de două şcoli din Zalău

Activităţile de la Palatul Copiilor din Zalău se vor desfăşura provizoriu la Şcoala Gimnazială „Iuliu Maniu” şi la Liceul Tehnologic „Voievod Gelu”. Aşa au decis consilierii locali în cadrul şedinţei de Consiliu Local (CL) de luni, 11 mai, ca urmare a retrocedării clădirii, urmaşilor foştilor proprietari, în care se desfăşurau activităţile de la Palatul Copiilor din municipiu. Spaţiile de la unităţile de învăţământ precizate, în suprafaţă de 332 de metri pătraţi, respectiv 650 de metri pătraţi, sunt atribuite de municipalitate, Palatului Copiilor, printr-un contract de închiriere cu titlu gratuit, pe o perioadă de cinci ani cu posibilitatea de prelungire.
Imobilul în care funcţionează Palatul Copiilor a fost retrocedat urmaşilor vechilor proprietari printr-o decizie definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care, în urma unei acţiuni constatatoare începute în anul 1999, a decis că această clădire a fost preluată abuziv de către Statul Roman. Prin aceeaşi hotărâre, s-a dispus rectificarea Cărţii Funciare prin radierea dreptului de proprietate (asupra imobilului şi terenului aferent) a Statului Roman şi înscrierea dreptului de proprietate a vechilor proprietari. “Există o decizie definitivă şi irevocabilă, aşadar părăsirea clădirii respective trebuia făcută de mai multă vreme, însă nu a fost găsit un spaţiu adecvat pentru o astfel de instituţie. Pentru un Palat al copiilor este necesar un teren ce are o anumită suprafaţă, spaţiu etc. Ne-am gândit chiar şi la construirea unui sediu nou, însă momentan Ministerul nu are fonduri în acest sens. Am trimis, de altfel, Ministerului Educaţiei două adrese prin care solicitam un răspuns în privinţa acestei probleme. Chiar zilele trecute am primit şi răspunsul. Ni s-a comunicat ca în termen de 30 de zile să eliberăm clădirea de pe strada Cloşca şi să găsim o soluţie temporară, precum mutarea activităţii Palatului în cadrul a două şcoli mai mici, unde sunt disponibile spaţii goale”, a declarat în cursul lunii aprilie Maria Pop, inspector şcolar general al judeţului Sălaj.
Astfel, la Şcoala Gimnazială „Iuliu Maniu” Zalău va fi sediul „oficial” al Palatului Copiilor unde se va desfăşura activitatea direcţiunii, secretariatul şi contabilitatea. Tot aici se vor continua cercurile de muzică uşoară şi instrumente tradiţionale, dansul modern, dar şi cercurile tehnice de creaţie, confecţie şi tapiserie. De asemenea, la Liceul Tehnologic se vor desfăşura cercurile de: informatică, ecotursim, navomodelism, pictură, protecţia mediului, acvaristică, sanitarii pricepuţi, acvaristică, chimie experimentală şi ecologie.

2 Thoughts to “Activităţile de la Palatul Copiilor vor fi găzduite provizoriu de două şcoli din Zalău”

  1. […] Activităţile de la Palatul Copiilor din Zalău se vor desfăşura provizoriu la Şcoala Gimnazială “Iuliu Maniu” şi la Liceul Tehnologic “Voievod Gelu”. Aşa au decis consilierii locali în cadrul şedinţei de Consiliu Local (CL) de luni, 11 mai, ca urmare a retrocedării clădirii, urmaşilor foştilor proprietari, în care se desfăşurau activităţile de la Palatul Copiilor din municipiu. Spaţiile de la unităţile de învăţământ precizate, în suprafaţă de 332 de metri pătraţi, respectiv 650 de metri pătraţi, sunt atribuite de municipalitate, Palatului Copiilor, printr-un contract de închiriere cu titlu gratuit, pe o perioadă de cinci ani cu posibilitatea de prelungire. Imobilul …read more […]

  2. Zălăuan

    Avem nevoie de o dictatură pentru a fi retrocedate aceste retrocedări !

Leave a Comment