Sărbători fericite… și în ianuarie!

Se apropie sfârșitul anului, perioada care aduce în același timp cea mai multă bucurie, dar și destul de mult stres în viața noastră, chiar dacă nu ne place neapărat să recunoaștem asta. De ce stres? Pentru că este foarte plăcut să primim cadouri și să petrecem timp de calitate cu familia și prietenii… Dar, după cum zice o veche vorbă, „târgul se face cu bani și nunta cu lăutari”. Iar banii rareori ne ajung pentru toate cadourile pe care ne-ar plăcea să le facem.

Tot un vechi proverb spune: „Cumpătul ține sănătatea omului și hărnicia ține averea”. Și chiar dacă această perioadă nu pare cea mai propice pentru a vorbi despre cumpătare, este totuși indicat ca luna decembrie să fie cea în care ne concentrăm cel mai mult să nu facem excese, mai ales culinare. Nu degeaba se spune că doctorul cel mai bun este cumpătul. Și pentru că „celui cu economie suta îi este o mie”, vă prezentăm în continuare câteva sfaturi simple pentru a putea întâmpina ianuarie 2020 cu zâmbetul pe față și cu buzunarele pline.

 

Nu contează ce punem pe masă, ci cu cine suntem la masă

Uităm deseori că mai important decât ce mâncăm este cu cine ne petrecem timpul și ce facem atunci când ne vedem cu rudele și prietenii. Așa că primul sfat este să ne concentrăm mai puțin pe zeci de feluri culinare și mai mult pe a-i face pe cei dragi din jurul nostru să se bucure cât mai mult de prezența noastră. O glumă bună, o vorbă plină de drag și o plimbare viguroasă în fiecare seară vor crește voia bună și plăcerea sărbătorilor mai mult decât șapte feluri diferite de cărneturi, dulciuri și băuturi.

 

Cadoul bine ales e cel care îi face pe toți fericiți

Același principiu îl putem aplica și în oferirea cadourilor. Este mai puțin important cât de scump este un cadou, ceea ce contează cu adevărat este să îl oferim cu zâmbetul pe față și cu inima deschisă. Iar pentru a putea face asta cu adevărat, cel mai bine este să nu ne aruncăm la niște cheltuieli nerealiste pentru bugetul nostru. Pe de altă parte, este neplăcut când primești un cadou, iar tu nici măcar nu te-ai gândit să-l oferi la rândul tău. De aceea sunt reducerile bune! Pentru că „cumpătul nu strică umbletul”, ce-ar fi să trageți o fugă până la un magazin care oferă reduceri și promoții substanțiale de sărbători, ca să fiți pregătiți la capitolul cadouri? În această perioadă găsim numeroase produse la promoție în ultimul catalog Lidl, însă dacă preferați un alt magazin, verificați oferta din celelalte cataloage oficiale ușor de accesat prin navigare online pe siteul Kimbino.ro.

 

Când ai bani, ai și noroc

De sărbători, totul pare mai frumos și uităm că decembrie este doar o lună ca oricare alta, care va fi urmată de o altă lună, cu alte cheltuieli obligatorii – de la facturi, la cumpărături necesare pentru traiul zilnic. „Cumpără-ți vara sanie și iarna car” sau „Strânge bani albi pentru zile negre” sunt doar două dintre zicalele care ne învață despre relația pe care ar trebui să o avem cu banii. Poate că nu e cazul să ne gândim de Crăciun la ce o să facem vara următoare, însă nu ar fi rău să ne gândit totuși măcar la luna… ianuarie.

Să cumperi mai ieftin este doar primul pas. Cel mai simplu mod să ne pregătim pentru orice situație neprevăzută din ianuarie este să punem deoparte de acum, cât încă nu e târziu, o sumă de aproximativ 10-15% din câștigurile noastre lunare. Secretul reușitei este ca în 2019 să uităm de acei bani și să ne comportăm ca și când aceștia nu ar exista. Vă veți felicita pentru această decizie la sfârșitul lunii ianuarie!

Alte articole

Leave a Comment