A început sesiunea a II-a de înscriere pentru învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari şi a subofiţerilor

Ministerul Apărării Naționale prin intermediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Sălaj a început sesiunea a II-a de înscriere pentru învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari şi a subofiţerilor.
Perioada de înscriere: 09 – 16.08.2022.
Perioada de selecție: 11 – 20.08.2022.
Susținerea probei de verificare a cunoștințelor: 29.08.2022.
Numărul de locuri disponibil la instituțiile de învățământ postliceal militar va fi comnicat în urma finalizării primei sesiuni de admitere.
Se pot înscrie absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, cu vârsta de cel mult 28 de ani împliniți în anul 2022.
Până la data concursului de admitere trebuie făcută dovada absolvirii examenului de bacalaureat.
Candidații pentru subofiţeri – armele „auto“, „geniu“ și „tancuri“ trebuie să posede permis de conducere auto valabil, categoria B și C.
Despre condiţiile şi criteriile de recrutare şi selecţie doritorii se pot informa de pe: https://www.recrutaremapn.ro/ maistrumilitar.php
Înscrierile se fac online la https://www.recrutaremapn.ro/ signupform.php sau mergând personal, la biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Sălaj, str. Lt.col Pretorian, nr. 30, Zalău, telefon 0745511616.
Selecția aptitudinală se desfășoară la Centrul zonal de selecție și orientare Alba Iulia și constă în parcurgerea:
– probelor psihologice (test de aptitudini, de personalitate și situațional);
– probelor fizice (traseu utilitar-aplicativ cu baremul 1 min. și 45 sec. ; alergare pe distanța de 2000 m cu baremul de 9 min. și 45 de sec.);
– interviului de evaluare finală.
După înscriere și susținerea probelor de selecție vor fi întocmite dosarele de candidat, conform precizărilor personalului recrutor, iar examinarea medicală se va susține după concursul de admitere.
Foto: MApN (arhivă)
#ArmataRomâniei #carieramilitară #maistrumilitar #subofiţer #recrutare

Întocmit
Lt.col. Costea Răzvan

Leave a Comment