A început campania electorală?

Alexandru Tamba

Inspirat de articolul interesant publicat ieri în paginile Curierului Național, nu pot să nu mă întreb dacă, deja, a început campania electorală pentru anul 2024. Cum aș putea gândi altfel când citesc asemenea enormități precum impozitarea angajatorilor care introduc sistemul de plată ,,self-pay”?

Cu alte cuvinte, orice modernizare, utilizare a tehnologiei de ultimă oră trebuie pedepsită! Dacă o companie se modernizează și astfel își reduce numărul de angajați trebuie să fie impozitată deoarece și-a redus cheltuielile, nu? Cât de aberantă gândire! Păi, să ne întoarcem atunci la munca manuală! Sigur, această metodă modernă de plată trebuie introdusă treptat, iar în zonele rurale nu cred că se pune, deocamdată, problema, dar pe viitor acesta este drumul: tehnologia va pătrunde peste tot, este normal să fie așa. Este nevoie de bani la buget, dar nu pedepsind introducerea de tehnologii noi. În Codul fiscal există o prevedere care scutește companiile de impozit pe profitul reinvestit în utilaje tehnologice, computere, software. Dar și aceste investiții vor duce, poate, la unele pierderi ale locurilor de muncă. Deci, ce facem? După ce le acord reducere la impozitul pe profitul reinvestit, îi impozitez la nivelul unui salariu minim brut pe economie? Asta, așa, ca să vedeți enormitatea propunerii despre care vorbeam! Sigur, dă bine pentru electorat ca să fie impozitate companiile care introduc ,,self-pay-ul”, dar totuși, să nu ducem în derizoriu totul, chiar și alegerile de anul viitor!

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi cotidianul Curierul Naţional. www.curierulnational.ro

2 Thoughts to “A început campania electorală?”

  1. […] Alexandru Tamba Inspirat de articolul interesant publicat ieri în paginile Curierului Național, nu pot să nu mă întreb dacă, deja, a început campania electorală pentru anul 2024. Cum aș putea gândi altfel când citesc asemenea enormități precum impozitarea angajatorilor care introduc sistemul de plată ,,self-pay”? Cu alte cuvinte, orice modernizare, utilizare a tehnologiei de ultimă oră trebuie pedepsită! Dacă o companie se modernizează și astfel își reduce numărul de angajați trebuie să fie impozitată deoarece și-a redus cheltuielile, nu? Cât de aberantă gândire! Păi, să ne întoarcem atunci la munca… Citeste mai mult […]

  2. I.C.

    Mă apropiu de 70 de ani și folosesc portofelul electronic și self-checkout fără nici o problemă, reținere sau sclifoseală retrogradă! Păi n-au decît să-și arunce smartphone cu toate aplicațiile! Polițistul Godină a declanșat o avalanșă, dar ce să pretinzi de la un Ciolacu, care și-a cumpărat diplomă de „studii superioare” tîrzior la Dolphi Drimer University (U.Ecologică). În particular, nu înțeleg reținerea publiciștilor sălăjeni de a da nume, scriu așa, „în general”.

Leave a Comment