4 cuțite care nu trebuie să lipsească din bucătăria ta

Indiferent că ești un bucătar profesionist sau ești un pasionat de gătit, ai nevoie de instrumente care să te ajute, în bucătărie, atunci când gătești. 

De cele mai multe ori, calitatea instrumentelor, pe care le folosești, joacă un rol important în preparare, la fel cum ingredientele, pe care le alegi, pentru meniurile tale, contează. 

În plus, scopul instrumentelor tale, mai ales, dacă le folosești pe cele potrivite, vor face gătitul mai ușor și evident, rezultatele vor fi fabuloase. 

Așadar, asigură-te că ai la îndemână aceste 4 cuțite, în bucătăria ta. 

 

Cuțitul bucătarului

Unul dintre cele mai frecvent folosite cuțite de către bucătarii profesioniști, dar și de către pasionați este cuțitul bucătarului. 

Acesta este foarte versatil și îl poți folosi în marea majoritate a activităților pe care le ai de făcut.  

Alege un cuțit de calitate, pentru a te asigura că te bucuri de calitățile sale pe termen lung. Pe Maranc.ro, ai o multitudine de opțiuni din care poți alege. Indiferent de tipul sau modelul cutitului pentru care vei opta, calitatea și durabilitatea cutitelor profesionale de la Maranc, este aceași. 

De la portionare, la tocat, cuțitul bucătarului, este defapt cuțitul santoku, care este denumirea japoneză pentru acest tip de cuțit. 

Cu o lamă lată și ușor curbată, foarte simplu de manevrat și comod, acesta se regăsește într-o varietate de dimensiuni. De la 15 la 24 de cm, cuțitul bucătarului va avea mereu o lamă lată, care te va ajuta, inclusiv la zdrobirea usturoiului. 

 

Cuțitul pentru decojit 

Un cuțit foarte mare s-ar putea să nu te ajute în cazul în care îți dorești să decojești fructe, legume , sau să finisezi anumite imperfecțiuni ale preparatelor tale. 

De aceea, un cuțit pentru decojit de calitate, precum sunt cele de pe maranc.ro, îți va fi foarte folositor, dar te va ajuta și să oferi un aspect mult mai profesional, legumelor cu coaja tare, precum roșiile sau fructele moi. 

Cu un astfel de cuțit, vei avea de fiecare dată, legume și fructe, decojite perfect, rapid și ușor.  

 

Cuțitul pentru dezosat

Dacă preparatele tale conțin și carne, și nu te axezi doar pe bucătăria vegană, nu ai cum să te lipsești de un cuțit pentru dezosat. De ce ? Pentru că aici, ai nevoie de foarte mult precizie dar și flexibilitate. 

Cuțitele pentru dezosat sunt special concepute pentru această activitate, iar în momentul în care vrei să îndepărtezi carnea de pe os, acest proces va fi foarte simplu de făcut, cu un astfel de cuțit, chiar dacă nu ești neapărat un macelar profesionist. 

 

Cuțitul de tip satar pentru spart oase

Cu siguranță ai fost de multe ori pus în situația de a trebui să spargi oase, pentru anumite meniuri. Acest lucru nu este posibil cu orice tip de cutțit, ci doar cu unul special conceput pentru această manevră. 

Cuțitul de tip satar pentru spart oase, trebuie să aibă anumite calități specifice, să fie rezistent, și să fie fabricat din materiale de calitate, pentru a trece prin momente neplăcute și pentru a obține, evidente, cele mai bune rezultate. 

Asigură-te că alegi de fiecare dată,  doar cuțite de calitate și rezistență, pentru a te bucura de cele mai frumoase experiențe în bucătărie.