24 de locuinte ANL, amenajate pana in decembrie

24 de locuinte ANL, amenajate pana in decembrie

Ca sa recupereze la capitolul ANL, unde Zalaul este deficitar, autoritatile administratiei locale au demarat in acest an modernizarea si recompartimentarea celor doua foste camine ale Armaturii, astfel incat acestea sa devina blocuri ANL. Lucrarile sunt realizate de SC Constructii Montaj SA Zalau, societatea avand, potrivit contractului, termenul de finalizare in ianuarie 2008. Referindu-se la acest aspect, primarul Radu Capilnasiu a declarat, intr-o conferinta desfasurata zilele trecute, ca firma s-a angajat sa termine lucrarile mai repede, in decembrie 2006. Finalizarea lucrarilor depinde, in mod firesc, si de alocarile de fonduri, dar conducerea SCCM a fost de acord sa termine lucrul chiar daca vor primi plata cu o luna sau doua mai tarziu, a adaugat Radu Capilnasiu.

Acesta a asigurat ca la inceputul anului viitor zalauanii vor putea conta si pe locuintele ANL din blocul O4, a carui constructie este acum in desfasurare pe strada Olarilor. Pana in momentul de fata, a fost realizat subsolul cladirii, blocul trebuind ridicat pana la sfarsitul lunii martie 2008.

Investitia este finantata de Agentia Nationala a Locuintelor, aportul Consiliului Local urmand sa se regaseasca in racordarile imobilului la retelele de utilitati. Pentru aceasta, in 12 aprilie a avut loc licitatia pentru desemnarea firmei care sa se ocupe de partea tehnico-edilitara a proiectului, castigatoare fiind SC Lotus SA Zalau. Societatea va trebui sa realizeze si accesul carosabil si pietonal in zona, valoarea totala a lucrarilor suportate din bugetul local fiind de circa 400.000 de lei (fara TVA). De mentionat ca SC Lotus SA este si cea care se ocupa de ridicarea blocului O4

Complexul ANL – Dumbrava debuteaza cu o gradinita

Tot la capitolul ANL, conducerea Primariei Zalau are trecuta in lista de obiective pentru urmatorii ani ridicarea unui complex de 12 blocuri in cartierul Dumbrava, in spatele Grupului Scolar Voievodul Gelu. Inainte insa de inceperea lucrarilor la acest proiect, in zona va aparea o gradinita. Speram sa avem in curand bani pentru demararea lucrarilor la o gradinita in zona respectiva. Cu siguranta, in blocurile ANL pe care le vom construi acolo vor locui familii cu copii, pentru care va fi nevoie de o unitate de invatamant prescolar, a spus primarul Capilnasiu, apreciind ca si in conditiile actuale, gradinita din Dumbrava se dovedeste neincapatoare pentru numarul de copii din cartier.

Edilul a mai spus ca pana in vara va fi organizata si licitatia pentru alegerea constructorului primelor sase blocuri din complexul ANL. Proiectul are o valoare totala de peste 20 de milioane de lei (5.75 milioane de euro), din care pentru constructii montaj este prevazuta suma de 18 milioane de lei (5 milioane de euro). Ca si in cazul blocului O4, ridicarea complexului este finantata de Agentia Nationala a Locuintelor, iar Primaria Zalau va suporta cheltuielile facute cu racordarea blocurilor la retelele de utilitati.

Leave a Comment