În Cehu Silvaniei: Spitalul nu va fi transformat în Cămin de bătrâni

În Cehu Silvaniei: Spitalul nu va fi transformat în Cămin de bătrâni

Edilii din Cehu Silvaniei au reuşit să obţină, de la Ministerul Sănătăţii, păstrarea Spitalului Orăşenesc în forma actuală, autorităţile centrale renunţând să mai transforme unitatea în Centru de îngrijire a vârstnicilor, aşa cum era prevăzut în planul de reorganizare a sistemului sanitar. Primarul Andrei Varga ne-a declarat că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acceptat păstrarea spitalului cehan în forma actuală în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o joi, cu reprezentanţii Asociaţiei Oraşelor din România, întâlnire în care mai mulţi primari au avut cerinţe similare cu cea din Sălaj.

„Sunt bucuros că ne păstrăm spitalul. Avem nevoie de el, am alocat 100.000 de lei din bugetul local pentru cheltuielile materiale din 2011 şi ne implicăm în susţinerea lui. În prezent, unitatea are secţii de Interne, Urgenţe şi Laborator, iar pe viitor vrem să înfiinţăm şi secţie de Pediatrie. Din aceste motive, am considerat că spitalul trebuie să rămână spital, fără a fi tranformat în Centru de îngrijire a vârstnicilor”, a declarat Andrei Varga.

Reprezentanţii Asociaţiei Oraşelor din România s-au întâlnit, joi, cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pentru a discuta despre proiectul de a transforma 71 de spitale în aziluri de bătrâni, întâlnire încheiată prin semnarea unui protocol între cele două părţi, care prevede că spitalele nu vor fi desfiinţate decât la cererea autorităţilor publice.

Dacă ministerul nu ar fi ţinut cont de dorinţa autorităţilor locale, acestea ar fi fost dispuse să protesteze, alături de sindicate, şi chiar să acţioneze în instanţă orice măsură ilegală pe care ar fi luat-o cei de la centru.

Leave a Comment