11 pești de apă sarată pentru începători

Un acvariu poate transforma complet o cameră. Tuturor le place să vadă pești draguți și colorați înotând într-un acvariu frumos decorat cu plante subacvatice și alte accesorii. Peștii de apă sarată sunt la modă datorită numeroaselor specii și culori disponibile. Totusi, țineți cont ca acesti pești de apă sarată sunt puțin mai dificil de întreținut însă odată cu provocarea vine un sentiment de realizare fără precedent. Și desigur, ar trebui să cunoașteți acele specii de pești de apă sărată care sunt puțin mai ușor de ingrijit decât altele.

Iată care sunt speciile de pești de apă sărată potrivite pentru proprietarii de acvarii-începători:

 

Firefish (Nemateleotris magnifica)

Acesti pești vor fi un punct de atracție al acvariului, datorită culorilor vibrante și a corpului cu o formă unică. Sunt pești distractiv de urmărit și un plus excelent pentru orice acvariu cu apă sărată.

Firefish mai este cunoscut sub numele de „dartfish”, „fire goby”, „firefish goby”. Această specie nu are nevoie de multă ingrijire și este un pește liniștit, căruia ii place să se ascundă. Crește până la aprox. 7,5cm și necesită un acvariu de 75l.

Tang (Acanthurus)

Probabil ați văzut pești Tang în majoritatea acvariilor cu apă sărată de pretutindeni. Aceștia sunt pești de culoarea galben strălucitor, cu atitudine. Sunt pești agresivi unii cu ceilalti și tind să se lupte între ei pana rămâne doar unul. Cu toate acestea, sunt ușor de ingrijit și sunt prietenoși cu alte specii de pești.

Acești pești necesită un acvariu mare, de aproximativ 300 l, deoarece au nevoie de spațiu pentru a înota. Chiar dacă majoritatea acestor pești sunt galbeni, ei pot avea diverse dimensiuni și culori. Indiferent de alegerea dvs., vor arăta fantastic în acvariul dvs. cu apă sărată.

Watchman Goby (Cryptocentrus cinctus)

Acest pește prevăzător stă de obicei pe substrat langă ascunzătoarea sa, și asteaptă mancarea. Se retrage rapid atunci când se simte amenințat.

Acest peste este cunoscut pentru simbioza pe care o are cu Alpheus spp. (pistol shrimp). Acestia din urmă au o vedere slabă și se bazeaza pe Goby pentru protecție și îndrumare. În schimb, peștele primește o locuință cu renovare constantă.

Watchman Goby ar trebui să fie primul pe lista dvs. de pești de apă sărată. Mănâncă aproape orice fel de mâncare și este disponibil în majoritatea magazinelor de animale de companie. Sunt o specie populară deoarece se înțeleg bine cu alte specii de pești și sunt și aspectuoși. Dacă doriți să pastrați mai mult de un exemplar, păstrați-i in acvarii separate, altfel se vor lupta între ei până la moarte. Crește până la aprox. 8-10 cm, prin urmare un acvariu de aprox. 75 l este suficient.

Chalk Bass (Serranus tortugarum)

Chalk Bass este o specie de pește mic și pașnic, din familia Serranidae. Îi place să se ascunda în peșteri și sub stânci mari dar nu este agresiv față de alți pești, inclusiv față de cei din aceeași specie, atâta timp cât îi adăugați în acvariu în același timp. Se știe că acești pesti sar din acvariu la început, asa că este bine să puneți un capac bine închis pana când aceștia se obișnuiesc cu noua lor casă.

Chalk Bass este un pește nu foarte popular, adesea trecut cu vederea, care merită mult mai multă atenție decât i se acordă. Acești pești sunt potriviți în aproape orice acvariu. Trăiesc de obicei în vestul Atlanticului și Caraibe, în nisipul din apropierea recifelor, la adâncimi de 90-400m.

Klein’s Butterflyfish (Chaetodon kleinii)

De obicei, peștii Butterflyfish sunt greu de ingrijit, însă Klein’s Butterflyfish este o excepție de la regulă, fiiind un pește rezistent și ieftin. Veți avea nevoie de un acvariu de cel puțin 450l, pentru că acești pești au nevoie de spațiu pentru a înota. Cresc până la aprox. 15 cm însă rareori va ajunge la 12,5 cm în acvariu.

Acest pește prezintă toată grația și frumusețea rudelor sale, având aceeasi formă elegantă caracteristică. Are o formă ovală, asemănătoare unui disc, de culoare galben-maroniu. Ca semn distinctiv, adulții au o dungă verticală albastră aproape metalică, deasupra ochiului.

Alte denumiri comune ale acestui pește includ: Sunburst Butterflyfish, Blacklip Butterflyfish, Orange Butterflyfish, Bluehead Butterflyfish, Whitespotted Butterflyfish, Yellowspot Butterflyfish și Brown Butterflyfish.

Damselfish (Chrysiptera hemicyanea)

Numit și Half-Blue Damselfish sau Azure Damselfish, acesta un pește marin in două culori (albastru strălucitor și galben). Este un pește omnivor, de maxim 10 cm, semi-agresiv, dar ușor de îngrijit.

Poate trăi in acvarii mici, pana in 100l. Sunt putin agresivi, dar nu vor ataca alti pești dacă le oferiți suficiente ascunzători.

Flame angelfish (Centropyge Loriculus)

Există multe specii de scalari, însă frumusetea acestui scalar este greu de egalat. Totodată, este foarte ușor de îngrijit, iar culorile acestora sunt uimitoare, facând din acest peste piesa centrală a oricarui acvariu cu pești de apă sărată.

Sunt pești frumoși în orice acvariu, fiind de asemenea o specie pașnică care nu atacă alți pești. Trăiesc aprox. 5-7 ani, mănâncă alge și au nevoie de cel putin 250 l apă pentru a fi fericiți.

Peștele clovn (Amphiprion ocellaris)

S-ar putea să cunoașteți acest pește din filmul de desene animate „În căutarea lui Nemo”. Este un pește foarte popular, cu dungi negre, rosii, galbene sau albe pe corp. Nu numai că arată uimitor, dar acest pește este și ușor de îngrijit, desi poate fi puțin scump. Cu toate acestea, peștele clovn este un plus fantastic pentru orice acvariu.

Îi puteți hrăni cu peleti sau creveți congelați în saramură, astfel incât nu va trebui să cheltuiți bani în plus pe hrană. În sălbăticie, acești pești trăiesc în simbioza cu anemonele de mare.

Black Molly (Poecilia sphenops)

Molly sunt o specie de pești cu capacități rare. Acestia pot trăi atât in apa dulce, cât și în apă sarată. Black Molly (Molly comun) sunt în intregime negre și au aripioare scurte. Masculii au o înotătoare anală ascutiță și aripioare dorsale mai mari.

Necesită un acvariu de aprox. 100l si un bun sistem de filtrare deoarece produce multe reziduuri. Femelele nasc în medie la fiecare 60-70 zile, iar specia este una foarte liniștită.

Blue/Green Chromis (Chromis viridis)

Cunoscut și sub numele de Chromis viridis, Chromis este o specie de peste foarte populară printre acvariști. Este un pește draguț, cu culori frumoase și o inotătoare dorsală distinctă, care se transformă din albastru în verde pe partea inferioară.

Are o natură foarte liniștită și completează perfect alți pești. În sălbăticie, Chromis traiește în bancuri mici, așa că vor arăta grozav în acvariul dvs.

Flame Hawkfish (Neocirrhites armatus)

Aveți nevoie de un pește din specia Flame Hawkfish daca doriți un pește care să se evidențieze. Este un pește de culoare roșie, cu pete mai intunecate în jurul ochilor și a înotătorii dorsale.

Nu este agresiv față de majoritatea peștilor de apă sărată, dar nu ii plac peștii care locuiesc pe fundul acvariului, cum ar fi specia de pesti Goby. Flame Hawkfish petrece cea mai mare parte a timpului asteptând prada, așa că veți avea nevoie de mult camuflaj in acvariu.

 

Nu este nevoie de mult efort pentru a vă amenaja primul acvariu cu apă sărată, dar asta dacă știți ce pești de apă sărată să achizitionati. Există mii de pești de acvariu dintre care să alegeți, asă ca poate fi destul de complicat de ales, mai ales daca sunteți incepător. Majoritatea speciilor enumerate mai sus sunt frumoase, pașnice, astfel incât pot trăi în armonie și vă pot oferi un acvariu colorat care să vă impresioneze prietenii și familia.

 

Sursa imagine: pexels.com

 

 

2 Thoughts to “11 pești de apă sarată pentru începători”

  1. […] Un acvariu poate transforma complet o cameră. Tuturor le place să vadă pești draguți și colorați înotând într-un acvariu frumos decorat cu plante subacvatice și alte accesorii. Peștii de apă sarată sunt la modă datorită numeroaselor specii și culori disponibile. Totusi, țineți cont ca acesti pești de apă sarată sunt puțin mai dificil de întreținut însă odată cu provocarea vine un sentiment de realizare fără precedent. Și desigur, ar trebui să cunoașteți acele specii de pești de apă sărată care sunt puțin mai ușor de ingrijit decât altele. Iată care… Citeste mai mult […]

  2. […] Un acvariu poate transforma complet o cameră. Tuturor le place să vadă pești draguți și colorați înotând într-un acvariu frumos decorat cu plante subacvatice și alte accesorii. Peștii de apă sarată sunt la modă datorită numeroaselor specii și culori disponibile. Totusi, țineți cont ca acesti pești de apă sarată sunt puțin mai dificil de întreținut însă odată cu provocarea vine un sentiment de realizare fără precedent. Și desigur, ar trebui să cunoașteți acele specii de pești de apă sărată care sunt puțin mai ușor de ingrijit decât altele.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment