Descoperire explozivă în pădurea Aghireș

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Porolissum” Sălaj a intervenit în cursul zilei de luni, 18 iulie, în pădurea din apropierea localității Aghireș pentru asanarea unei muniții neexplodate. Ajunşi la faţa locului, pirotehniştii au identificat elementul ca fiind un proiectil perforant trasor calibru 45mm. Elementul, găsit întâmplător de un cetățean care se plimba prin pădure, a fost ridicat, transportat și depozitat în condiții de siguranță pentru a fi distrus ulterior.

Recomandările pirotehniștilor

Pe această cale pompierii recomandă respectarea regulilor de comportare pentru prevenirea accidentelor cauzate de muniții neexplodate. Astfel, se interzice: atingerea muniţiilor cu mâna sau alte obiecte; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc; demontarea focoaselor sau altor părţi componente; joaca copiilor cu diferite muniţii ca: grenade, focoase, cartuşe, proiectile sau alte elemente pirotehnice și ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în încăperi sau locuinţe, o simplă mişcare a muniţiei din poziţia în care se găseşte poate declanşa explozia. Pirotehniștii reamintesc, că în cazul în care cetățenii descoperă elemente de muniții neexplodate sau iau la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

One Thought to “Descoperire explozivă în pădurea Aghireș”

  1. […] Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) „Porolissum” Sălaj a intervenit în cursul zilei luni, Citeste mai mult […]

Leave a Comment