Val de bronşite printre sălăjeni. Aerul condiţionat, principalul vinovat

Tot mai mulţi sălăjeni ajung la medicul de familie cu diferite forme de bronşite şi cu alte afecţiuni ale aparatului respirator, ne-a declarat vicepreşedintele Colegiului Medicilor Sălaj, doctorul Csakvari Alexandru.

Datele medicilor de familie arată o creştere a numărului de pacienţi care se prezintă la cabinetele medicale cu diferite afecţiuni ale aparatului respirator, în special cu bronşite, dureri în gât, iar mulţi, în special copii, au febră şi alte complicaţii. Potrivit medicului Csakvari Alexandru, numărul celor care utilizează în locuinţe şi automobile sisteme de aer condiţionat a crescut mult în ultima perioadă, iar efectele se văd. Medicul mai spune că instalaţia de aer condiţionat este utilizată, în multe cazuri, incorect, diferenţa de temperatură fiind mult prea mare şi asta poate reprezenta un factor de risc pentru sănătate. Conform medicilor, diferenţa de temperatură în spaţiile cu aer condiţionat trebuie să fie cuprinsă între 5 şi 7 grade, o diferenţă mai mare putând cauza probleme. De asemenea, instalaţiile de aer condiţionat trebuie să fie unele întreţinute corect şi igienizate, înlocuirea filtrelor fiind esenţială.

Fotografie cu caracter ilustrativ

2 Thoughts to “Val de bronşite printre sălăjeni. Aerul condiţionat, principalul vinovat”

  1. […] Tot mai mulţi sălăjeni ajung la medicul de familie cu diferite forme de bronşite şi cu alte afecţiuni ale aparatului respirator, ne-a declarat vicepreşedintele Colegiului Medicilor Sălaj, doctorul Csakvari Alexandru. Datele medicilor de familie arată o creştere a numărului de pacienţi care se prezintă la cabinetele medicale cu diferite afecţiuni ale aparatului respirator, în special cu bronşite, dureri în gât, iar mulţi, în special copii, au febră şi alte complicaţii. Potrivit medicului Csakvari Alexandru, numărul celor care utilizează în locuinţe şi automobile sisteme de aer condiţionat a crescut mult în… Citeste mai mult […]

  2. Vasile

    Vorbește prosti dr! E covid 22!!!

Leave a Comment