Sistemul informatic al asigurărilor de sănătate este funcţional

Sistemul informatic al asigurărilor de sănătate este funcţional începând de miercuri, 16 mai, lucru confirmat de cele peste 230.000 de reţete electronice prescrise, respectiv 228.000 de reţete electronice eliberate în ziua anterioară, au anunţat reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, „în continuare se efectuează activități de analiză, monitorizare, verificare și consolidare a platformei informatice, iar după parcurgerea acestora urmează a se trece la ridicarea indisponibilității, prin anunțarea pe site-ul CNAS. Echipa de lucru IT a stabilit faptul că nu au fost pierdute/deteriorate informații din baza de date a PIAS”.
Reamintim că serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale acordate/eliberate off-line din data de 7 mai și până la soluţionarea problemelor platformei informatice vor fi transmise în PIAS până la termenul de raportare a activității lunii mai 2018. Pentru validarea serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale acordate/eliberate off-line, CNAS dezactivează următoarele reguli de validare: ”serviciul medical nu a fost raportat on-line în 3 zile lucrătoare” – din data de 7 mai 2018 și până la remedierea PIAS; ”serviciul nu a fost semnat cu cardul” – din data de 10 mai 2018 și până la remedierea PIAS.
Până la termenul de raportare a activității lunare pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcționarea PIAS, președintele CNAS va emite ordin, a mai arătat sursa citată.

Leave a Comment