Sălajul a rămas cu două centre de vaccinare. De la 1 iulie, vaccinarea va fi efectuată de medicii de familie

Autoritățile sanitare sălăjene au anunțat în ultima ședință a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice că, în județul nostru, la sfârșitul lunii martie erau funcționale două centre pentru vaccinarea împotriva SarsCov2. Este vorba despre centrul din Zalău și cel din Șimleu Silvaniei.

Toate celelalte centre de vaccinare au fost închise din cauza numărului redus de persoane care și-au manifestat intenția de a se vaccina. Cele două centre rămase funcționale au un orar redus, fiind deschise doar de două ori pe săptămână. „În strategia de vaccinare apare ca de la 1 iulie, treptat-treptat, vaccinarea să fie preluată de către medicii de familie. Bănuim că de la 1 iulie vom închide în totalitate centrele de vaccinare din județ”, a explicat la această ședință directorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj, medicul epidemiolog Ligia Marincaș. În privința serviciilor medicale asigurate populației, autoritățile au decis reducerea numărului de paturi pentru pacienții cu Covid. Zalăul a rămas doar cu Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Zalău, iar pe sectoarele strategice sunt prevăzute câte două-trei paturi pentru urgențele Covid. Și la Șimleu Silvaniei și Jibou este prevăzut un număr redus de paturi pentru pacienții Covid. Potrivit oficialilor din sănătatea sălăjeană, din această lună, paleta de servicii medicale va crește în majoritatea spitalelor sălăjene.

2 Thoughts to “Sălajul a rămas cu două centre de vaccinare. De la 1 iulie, vaccinarea va fi efectuată de medicii de familie”

  1. […] Autoritățile sanitare sălăjene au anunțat în ultima ședință a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice că, în județul nostru, la sfârșitul lunii martie erau funcționale două centre pentru vaccinarea împotriva SarsCov2. Este vorba despre centrul din Zalău și cel din Șimleu Silvaniei. Toate celelalte centre de vaccinare au fost închise din cauza numărului redus de persoane care și-au manifestat intenția de a se vaccina. Cele două centre rămase funcționale au un orar redus, fiind deschise doar de două ori pe săptămână. „În strategia de vaccinare apare ca… Citeste mai mult […]

  2. […] Autoritățile sanitare sălăjene au anunțat în ultima ședință a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice că, în județul nostru, la sfârșitul lunii martie erau funcționale două centre pentru vaccinarea împotriva SarsCov2. Este vorba despre centrul din Zalău și cel din Șimleu Silvaniei. Toate celelalte centre de vaccinare au fost închise din cauza numărului redus de persoane care și-au manifestat intenția de a se vaccina. Cele două centre rămase funcționale au un orar redus, fiind deschise doar de două ori pe săptămână.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment