Ramona Marincaş a demisionat din funcţia de director de îngrijiri al Spitalului Judeţean

După şapte ani petrecuţi în funcţia de director de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ramona Marincaş şi-a anunţat, zilele trecute, demisia. Decizia asistentei medicale este una neaşteptată în condiţiile în care în luna august a acestui an, ea a câştigat concursul pentru un nou mandat pe post.
Contactat, managerul interimat al unităţii medicale, dr. Liliana Neaga, ne-a declarat că demisia vizează doar fotoliul de director, Ramona Marincaş fiind în continuare angajată ca asistent medical principal.

„Demisia vine în contextul în care va fi detaşată pe o perioadă de un an la Spitalul Judeţean Satu Mare, acolo unde, din câte ştiu, se intenţionează implementarea unui proiect pe partea de îngrijiri, similar celui de la Zalău, pentru care au nevoie de profesionişti”, a explicat managerul. Potrivit spuselor sale, locul Ramonei Marincaş va fi preluat de către asistenta şefă din Terapie Intensivă, Eugenia Bojan, care va asigura interimatul pe o perioadă de cel mult şase luni.
În vârstă de 48 de ani, fostul director de îngrijiri medicale cu o carieră de 30 de ani în cadrul SJU Zalău, s-a remarcat prin implicarea sa într-o serie de proiecte în domeniul prevenirii şi controlului infecţiilor nosocomiale, dar şi pentru confortul şi siguranţa pacientului. Printre acestea amenajarea staţiei centrale de sterilizare, asigurarea de truse unice, sterile pentru fiecare bolnav, pentru eliminarea riscului transmiterii infecţiilor încrucişate, dar şi introducerea şi respectarea cu stricteţe a unor reguli de igienă care să protejeze sănătatea pacientului.

De numele său se leagă şi organizarea Conferinţei naţionale de prevenire a infecţiilor şi sterilizare în mediul spitalicesc, dar şi „Primum non nocere”, un manual pentru asistenţii medicali ce reuneşte recomandări de prevenire a infecţiilor asociate îngrijirilor medicale. În 2016 şi în 2017, în semn de apreciere pentru activitatea depusă în domeniul prevenirii infecţiilor nu doar în spitalul în care lucrează, ci şi în alte unităţi medicale din România, Infection Prevention Society, societatea de prevenire a infecţiilor din Marea Britanie a desemnat-o”Practicianul anului 2017″.

Alte articole

8 Thoughts to “Ramona Marincaş a demisionat din funcţia de director de îngrijiri al Spitalului Judeţean”

 1. anonim

  Si-a facut mendrele,a luat destul pentru angajari pe cine a vrut dinsa,consatenii nu si i-a ajutat,numai cine i-a impins bani, o biata femeie harnica nu a luat concursul.

  1. Anonim

   da cati dintre consateni au ajutat-o pe ea? si ce trebuia sa faca? sa-si angajeze toti consatenii?
   cand o sa invatati ca nu trebuie sa fi numai harnic mai trebuie sa stii si ce ai de facut

 2. Anonim

  este cumva fosta domnisoara Ramona Ciglenean?

 3. Anonim

  poate sa-mi dea cineva un raspuns?

 4. Anonim

  Extraordinar 13,56 fiti sigura ca a intrat cea care nu a fost numai harnica ci a si stiut,hai sa fim seriosi de parca nu stim cine intra, sa stiti daca nu a-ti stiut ca aceasta Ramona Ciglenean ,loc.Copacel, (Creaca)a copilari cu persoane pe care nici nu le mai saluta pe holul Spitalului dupa ce s=-a ajuns,nu mai cunostea pe nimeni

 5. Anonim

  Daca nu a salutat anumite persoane pe holurile spitalului, poate le-a intors aceeasi atentie care o fi primit si ea candva! La asta v-ati gandit? Acum Ramona pleaca. Sa vedem daca dispar plicurile cu euro de la angajari …. Cum nu vor disparea, e clar ca nu le-a luat ea. Ramona este mult prea doamna ca sa se injoseasca la asa ceva ….

  1. Anonim

   Mi-am dat seama ca este Ramona Ciglenean din Creaca pentru ca este numai o doamna ci a ramas la fel de frumoasa ca in tinerete. Apropo 16:19, eu toate examenele, testele si interviurile pe care le-am luat, le-am luat fara sa dau nici macar un banut si cred ca am ajuns destul de departe iar cele pe care nu le-am luat inseamna ca nu am fost destul de bun pentru angajator si a trebuit sa ma pun sa invat, dar nici nu am spus odata in viata mea ca, acel care a luat in locul meu a dat bani ci a luat pt ca afost mai bun ca mine. Dar asa e la Romania noastra, daca nu suntem in stare de ceva atunci cineva mai prost ca noi a dat mita si NUMAI de aia a intrat si nu pt ca a fost mai BUN ca noi. Si inca ceva, nici eu nu salut o gramada de lume dar asta nu pentru ca nu ii respect ci pentru ca de cele mai multe ori am alte ganduri in cap sau pur si simplu nu i-am observat.
   Iar daca dumneavoastra ati STIUT ASA DE BINE CINE INTRA atunci de ce acea femeie sa mai dus la interviu?

   1. Anonim

    Tot eu sunt. Am uitat un lucru: de ce sa fim noi mandri ca cineva a fost mai destept si mai bun ca noi, de ce sa fim noi mandri ca doamna Ramona Marincas s-a gandit sa faca ceva in spitalul ala spre binele pacientilor, de ce sa fim noi mandri ca doamna Ramona Marincas a fost premiata de englezi ca doar aia sunt niste prosti si niste analfabeti ( de aia o duc atat de bine) si de ce sa nu aruncam cu noroi in doamna Ramona Marincas pt meritele ei. INVIDIA asta e boala nationala a romanilor. Stiti bancul cu Bula la cazan in iad? Daca nu cautatil.
    Doamna Marincas pleaca la Satu Mare pt ca acolo a facut liceul si din cate stiu eu i-a placut foarte mult Satu Mare.
    FELICITARI DOAMNA RAMONA MARINCAS

Leave a Comment