Programul de sărbători în unităţile medicale sălăjene

Unitatea de Primire a Urgenţelor, camerele de gardă şi centrele de permanenţă vor asigura continuitatea în asistenţa medicală în perioada sărbătorilor de iarnă.
Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, spitalele sălăjene vor avea program cu activitate în regim de gardă în perioadele 23-26 decembrie şi 30 decembrie-2 ianuarie. Astfel, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău vor exista 17 linii de gardă, care includ radiologie şi laborator, şi două lunii de gardă de urgenţă la UPU. La Spitalul Orăşenesc „Prof. dr. Ioan Puşcaş” Şimleu Silvaniei, vor fi trei lunii de gardă – o specialitate medicală, una de chirurgie şi una de pediatrie, în timp ce la Spitalul Orăşenesc Jibou şi Spitalul de Boli Cronice Crasna, câte o linie de gardă – specialitate medicală.

Medicii de familie din judeţ vor avea program de lucru conform contractului cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, afişat la fiecare cabinet. Continuitatea asistenţei medicale primare în intervalele amintite se va asigura prin cele patru centre de permanenţă din Zalău, Hida, Crasna şi Cehu Silvaniei, cu activitate continuă 24 de ore.
Asistenţa stomatologică va fi asigurată prin trei cabinete cu activitate permanentă, respectiv : dr.Corin Penciuc, dr. Istoan Viorel şi Luminiţa Maja şi la solicitare telefonică la celelalte cabinete de medicină dentară.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sălaj are întocmit Planul propriu de activitate, care cuprinde atât măsuri pentru Serviciul Judeţean, cât şi pentru substaţii. S-au întocmit liste de gărzi cu personal medical şi s-au nominalizat medicii coordonatori pe fiecare tură. S-a revizuit programarea echipajelor pe graficele de lucru: cinci echipaje pe zi la Zalău, din care unul cu medic şi două ambulanţe de transport neasistat şi câte 2-3 echipaje la substaţiile Jibou, Cehu Silvaniei şi Şimleu Silvaniei. În caz de nevoie, vor fi solicitate echipaje suplimentare de la domiciliu.
20 de farmacii din judeţ vor fi deschise şi în perioada sărbătorilor de iarnă, acestea urmând să funcţioneze după un program special.

Alte articole

Leave a Comment