Părinţii se mobilizează pe Facebook pentru a dota Spitalul Judeţean cu un nou aparat de aerosoli

Mai mulţi părinţi fac front comun pentru dotarea Secţiei Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău cu un nou aparat de aerosoli. Iniţiativa a pornit în urma unei postări pe un grup de Facebook, semnată de o mamă spitalizată alături de fiica ei în unitatea medicală. Femeia semnalează faptul că pe secţie există un singur nebulizator, fapt care îngreunează administrarea tratamentului la micuţii cu afecţiuni respitatorii.

„Am rugămintea şi speranţa ca cineva care are aparat de aerosoli funcţional, pe care nu îl mai foloseşte… să îl doneze Sectiei Pediatrie din Spitalul Judetean Zalău. Suntem internate aici cu fetiţa, de cateva zile. Este un singur aparat pe secţie, merge destul de greu (minim 30 de minute, 40, la un copilaş) şi sunt destui cu probleme pulmonare. Durează mult spă facem tratamentul, un tratament care trebuie făcut la ore exacte. Dacă cumva puteţi, ar fi un real ajutor pentru toti bolnăviorii. Masca e individuală pentru fiecare puiuț, dar bietul aparat cred că nu mai are mult şi cedează… Mulţumim!”, este mesajul mămicii.

Propunerea unuia dintre membrii grupului de a porni o campanie de donaţii în vederea achiziţionării unui nou aparat a fost îmbrăţişată de către mulţi utilizatori, care s-au oferit să pună mână de la mână pentru a veni în ajutorul celor internaţi.

Contactaţi, oficialii SJU Zalău ne-au declarat că secţia dispune de patru nebulizatoare şi nu de unul singur, însă părinţii copiilor spitalizaţi îi contrazic, susţinând că asistentele le-au transmis că sunt doar două, unul fiind defect. Indiferent de numărul real al dispozitivelor, demersul părinţilor este apreciat de către conducerea unităţii medicale. „Orice iniţiativă de a sprijini o secţie este lăudabilă şi binevenită, nu pot decât să îmi exprim gratitudinea”, a precizat managerul Liliana Neaga.

Donaţiile se pot face în contul Asociaţiei „Împreună-i vom face fericiţi”: RO39BRDE320SV24916073200.

Leave a Comment