Miracolul din stup: lăptișorul de matcă, scutul împotriva bolilor și aliatul frumuseții

Știați că într-un stup de albine se găsește un produs minune cu beneficii extraordinare pentru sănătatea ta? Dacă primul produs care îți vine în minte este mierea de albine, înseamnă că nu ai auzit încă de lăptișorul de matcă, un produs mai puțin cunoscut, dar cu beneficii extraordinare pentru sănătate.

Lăptișorul de matcă este un remediu universal, deosebit de valoros care, consumat adecvat, îți oferă o varietate de beneficii pentru sănătate. Este potrivit atât pentru copii (excepție fac cei cu vârste de până la 4 ani), cât și pentru adulți și vârstnici, fiind folosit pentru prevenirea sau ameliorarea diferitelor afecțiuni, dar și în tratarea și vindecarea unor boli grave.

Efectele benefice ale lăptișorului de matcă sunt recunoscute încă din antichitate, iar studiile științifice actuale și mărturiile celor care l-au consumat, confirmă acțiunile binefăcătoare ale acestuia asupra sănătății dar și aspectului fizic.

Albinele lucrătoare care îl produc au o durată de viață de numai 5-8 săptămâni, iar albina regină (matca) hrănită doar cu lăptișor de matcă trăiește între 4 și 6 ani, adică de peste 50 de ori mai mult. În plus, aceasta atinge o fertilitate uluitoare, producând un ou la fiecare 45 secunde, și un total de 1.500 – 2.000 de ouă pe zi.

Odată ce îi descoperi beneficiile, îți vei da seama că lăptișorul de matcă este un adevărat medicament natural. În domeniul sănătății, am putea spune că nimic nu-l poate egala. Iată cum te poate ajuta lăptișorul de matcă.

Lăptişorul de matcă administrat oral timp de 1-2 luni, fie prin înghiţire, fie prin administrare sublinguală (sub limbă) în doze de 1-2g/zi pentru adulți și 0,5g/zi pentru copii, stimulează și întărește imunitatea organismului, crescând rezistența la răceli, gripe sau viroze, precum și față de o multitudine de afecțiuni, începând cu cele dermatologice și până cele ale sistemului nervos.

Consumatorii de lăptișor de matcă au relatat că au experimentat destul de rapid o senzaţie puternică de bunăstare generală şi că au simţit un efect benefic intens care s-a răsfrânt asupra activităţii lor fizice, prin creşterea rezistenţei la oboseală, prin amplificarea performanţelor intelectuale, precum şi prin instalarea unei stări mentale mult îmbunătăţite.

Deoarece normalizează tensiunea arterială, lăptişorul de matcă n-ar trebui să le lipsească din alimentație celor cu risc ridicat de infarct sau de accidente vasculare cerebrale, celor obezi sau celor care prezintă colesterolul crescut.

Faptul că lăptişorul de matcă controlează nivelul colesterolului din sânge a fost demonstrat în mai multe experimente. Studiile au arătat că administrarea a 0,5-1g de lăptişor de matcă zilnic este asociată cu o scădere de 10-20% a colesterolului total în 3-5 săptămâni de consum.

Substanța naturală produsă de albine nu se administrează copiilor foarte mici. Medicii ne atrag atenția că există contraindicații, dar acestea sunt legate de anumite sensibilități pe care le poate avea o persoană, cum ar fi alergiile sau intoleranțele la diverse produse apicole. Se recomandă a fi administrat cu prudență și prin indicațiile medicului, de către cei care suferă de cancere cu componență hormonală, însa exista prea puține cercetări pentru a vedea dacă, într-adevăr, lăptișorul favorizează sau, din contra, stopează aceste forme de boală. Prețul lăptișorului pornește de la 75 de lei pentru o sută de grame și poate ajunge până la 115 lei. Consultați cu atenție ofertele online și alegeți mereu producătorii autorizati.

 

 

Alte articole

Leave a Comment