Medicul vă sfătuieşte PRIMĂVARA – sezonul afecţiunilor gastrice

Odată cu venirea primăverii, la unele persoane cu tulburări gastrice pot să apară manifestările gastritei sau ulcerului duodenal. Pentru a preveni apariţia lor e bine să ştim câteva lucruri importante. GASTRITELE reprezintă inflamaţia mucoasei gastrice, determinată de Helicobacter Pylori, microbi, virusuri, consum de alcool, antiinflamatoare nesteroidiene, reflux biliar, citostatice, iradiere. De obicei apare jena epigastrică, dureri, balonare, tulburări de apetit, greţuri, vărsături. Se recomandă o alimentaţie care să evite agresarea mucoasei gastrice, folosirea alimentelor cu calităţi cât mai naturale, evitarea consumului de alcool şi a tutunului, mare grijă la combinaţiile alimentare. Toate acestea ne vor ajuta atât la un control mai bun al simptomelor, cât şi la scăderea inflamaţiei gastrice.
ULCERUL DUODENAL: în apariţia lui pot fi implicaţi factori genetici, infecţioşi (H.P.), factori de mediu, alimentari, medicamentoşi, neuropsihici. De asemenea, trebuie să fim atenţi la consumul de alcool, cafea, tutun, afumături, condimente. Manifestările clinice ale ulcerului duodenal sunt: periodicitatea, durerile epigastrice percepute ca o senzaţie de „foame dureroasă”, arsurile, greaţa, vărsături cu conţinut acid, balonări, creşterea sau scăderea apetitului. Regimul alimentar este important şi ocupă un loc principal în tratamentul ulcerului. Este de recomandat abandonarea fumatului, a consumul de alcool, evitarea antiinflamatoarelor nesteroidiene. Se vor consuma supe, creme, ouă moi, piureuri de legume, brânză de vacă. Se vor evita ceapa, usturoiul, hreanul, muştarul, piperul, prăjelile, conservele, afumăturile, carnea de porc.

Dr. Mihaela Olah

2 Thoughts to “Medicul vă sfătuieşte PRIMĂVARA – sezonul afecţiunilor gastrice”

  1. […] Odată cu venirea primăverii, la unele persoane cu tulburări gastrice pot să apară manifestările gastritei sau ulcerului duodenal. Pentru a preveni apariţia lor e bine să ştim câteva lucruri importante. GASTRITELE reprezintă inflamaţia mucoasei gastrice, determinată de Helicobacter Pylori, microbi, virusuri, consum de alcool, antiinflamatoare nesteroidiene, reflux biliar, citostatice, iradiere. De obicei apare jena epigastrică, dureri, balonare, tulburări de apetit, greţuri, vărsături. Se recomandă o alimentaţie care să evite agresarea mucoasei gastrice, folosirea alimentelor cu calităţi cât mai naturale, evitarea consumului de alcool şi a tutunului, mare grijă la combinaţiile alimentare. Toate acestea ne vor ajuta atât la un control …read more […]

  2. Andreas

    Da’ sex mai avem voie sa facem ? Poi draga d-na/d-ra doctor, daca bietu’ om renunta la toate cele enumerate de dvs. poate linistit sa dea ortu’ popii, ca oricum viata nu mai are nici un sens (in afara de cei care numesc viata holbatul la cum rasare/cum apune soarele). Viata fara endorfine e pustiu ! 🙂

Dă-i un răspuns lui Medicul vă sfătuieşte PRIMĂVARA – sezonul afecţiunilor gastrice - Ziare, Stiri, Comunicate, Ziar Regional, Transilvania 100% Anulează răspunsul