Un zălăuan la Castellon

Sălăjean la origine, Robert-Claudiu Hellvig, fratele fostului ministrul al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, este, începând din luna martie a acestui an, consul la Consulatul României la Castellon, Spania.

Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Consulatului, sălăjeanul îndeplineşte în provincia spaniolă funcţiile prevăzute de Convenţia de la Viena cu privire la relaţiile consulare şi de reglementările interne ale Ministerului Afacerilor Externe. Printre acestea se numără acordarea de asistenţă consulară cetăţenilor români domiciliaţi sau aflaţi temporar în în aria de competenţă a oficiului consular, precum şi protejarea şi promovarea intereselor acestora, conform competenţelor, în condiţiile prevăzute de legislaţia românească, cea internaţională şi înţelegerile multilaterale la care România şi Spania sunt părţi.

Robert-Claudiu Hellvig este din Zalău, însă locuieşte de câţiva ani în Spania. În declaraţia sa de avere a menţionat că deţine două proprietăţi în localitatea de origine, respectiv un teren intravilan în Ortelec şi un apartament în Zalău, cărora li se adaugă altele în Timişoara şi în două oraşe spaniole.

Castellon este o provincie în estul Spaniei, în comunitatea autonomă Valencia, în care trăiesc aproximativ 50.000 de români, majoritarea veniţi înainte de anul de criză 2008.

Alte articole

Leave a Comment