La DSP Sălaj, consultare publică pentru promovarea sănătăţii

Reprezentanţii ONG-urilor, ai organizaţiilor guvernamentale, dar şi ai instituţiilor din judeţ sunt aşteptaţi să ia parte la procesul consultativ cu privire la Planul Naţional Multianual Integrat de Promovare a Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate. În acest sens, cei interesaţi se pot înscrie la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, telefonic, la numărul 0260-662550 sau online, pe adresa de mail secretariat@aspsalaj.ro, prin completarea şi transmiterea formularului disponibil pe site-ul www.aspsalaj.ro.
„Doar cu sprijinul celor implicaţi în procesul de consultare se vor putea identifica şi cuantifica corect nevoile populaţiei în domeniul educaţiei pentru sănătate, tipul intervenţiilor din cadrul Planului care va viza în mod specific atât sistemul de sănătate, cât şi sistemul de educaţie pe plan naţional şi local. Sperăm ca măcar una din voci să fie din Sălaj”, ne-a declarat Ligia Marincaş, directorul DSP Sălaj.
Persoanele interesate să participe la consultări prin formularea unui punct de vedere în scris vor trebui să formuleze o propunere, menţionând beneficiarii, obiectivele acesteia, activităţile necesare şi rezultatele aşteptate.
Potrivit unui comunicat de presă al DSP Sălaj, „planul naţional multianual integrat de promovare a sănătăţii şi educaţie pentru sănătate cuprinde măsuri a căror implementare, în perioada 2016-2020, vor avea ca rezultat direct creşterea constantă a proporţiei populaţiei cu comportamente favorabile sănătăţii şi indirect, pe termen mediu şi lung, diminuarea ritmului de creştere a morbidităţii şi mortalităţii prin boli netransmisibile şi reducerea poverilor pentru populaţie”.
Planul va fi implementat la nivelul comunităţilor prin programe multianuale integrate de promovare a sănătăţii şi educaţie pentru sănătate, în vederea modificării unor comportamente ce constituie factori de risc pentru principalele boli înregistrate în România.

Leave a Comment