Fracturile, în topul urgenţelor

Peste 260 de pacienţi au ajuns, în perioada 18-20 octombrie, la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. Numărul acestora a înregistrat o scădere uşoară faţă de zilele de weekend din săptămânile anterioare.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti menţionate, Codruţa Puşcaş, la finele săptămânii trecute, au fost înregistrate 266 de cazuri, în scădere cu 20 faţă de aceeaşi perioadă din săptămâna anterioară celei analizate. Dintre acestea, însă, doar 78 au reprezentat cazuri reale de urgenţe medicale.
De altfel, şi în weekendul care tocmai s-a încheiat, cei mai mulţi sălăjeni, 65, au fost diagnosticaţi cu plăgi, fracturi, traumatisme şi entorse. De asemenea, tot în perioada menţionată, 20 de persoane au ajuns la Urgenţă cu probleme cauzate de hipertensiune arterială, mai multe cu 17 faţă de sfârşitul săptămânii anterioare, iar alţi nouă sălăjeni au fost diagnosticaţi cu afecţiuni ale sistemului digestiv. Din totalul cazurilor tratate, medicii au dispus internarea pentru 61 de persoane.

Alte articole

Leave a Comment