EMILIAN POPOVICI: „Vom atinge vârful de val al pandemiei peste două săptămâni”

România va atinge vârful de val pandemic peste două săptămâni şi atunci se va şti exact cât de mare va fi creşterea, a declarat, medicul Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie. Cifrele vor fi fără precedent, a adăugat el, potrivit Digi24.

„Dacă numărul bazal de reproducere este peste 1 înseamnă că epidemie este în creştere. Dacă este peste 1,1 sau mai mult de 1,1, situaţia poate deveni greu controlabilă. Aceste număr, la noi, e de 1,2 şi peste 1,2.

Mersul nu poate fi decât spre o creştere accelerată, ca să nu spun exponenţială care cu siguranţă va continua.

Acestea sunt calculele pentru perioada de incubaţie pentru varianta Alfa, dar la Delta e mai scurtă.

Este foarte posibil ca în loc de 1,2 sau uşor peste, acesta sa fie peste 1,3.

Putem ajunge la cifre total nedorite. Nu vreau să dau cifre 20.000 pe zi, dar cu siguranţă vor fi cifre fără precedent în valurile anterioare.

Avem un set nou de măsuri şi se va vedea cum va influenţa lucrurile. Vom trage concluzia peste două săptămâni. Este foarte posibil să ajungem la vârful de val peste două săptămâni, e greu de stimat cât de sus va fi, dar va fi sus.

Suntem pe creştere din iulie, putem concluziona că această creştere accelerată va continuă o eventuală temperare doar în legătură cu aceste restricţii şi cu modul în care oamenii le vor respectă. Măsurile pe hârtie nu influenţează situaţia, nu protejează. Este extrem de important că aceste măsuri să fie aplicate”, a spus Popovici, la Digi24.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

One Thought to “EMILIAN POPOVICI: „Vom atinge vârful de val al pandemiei peste două săptămâni””

  1. Leprele

    Liberalii au făcut congres cu 5000 participanți care au mâncat mici și au băut bere, sfidând restricțiile. Să-i luăm de cu ru pantalonilor și să-i aruncăm de la putere, ăștia nu guvernează pt țară, prețul gazului s-a dublat în patru luni, din iunie până în prezent !

Leave a Comment