Ce este liposucția și cui îi este destinată această procedură

O siluetă armonioasă te poate ajuta să te simți mult mai confortabil în propria piele și să ai mai multă încredere în tine. Dacă nu ești tocmai mulțumit de felul în care arăți, apelează la o alimentație mai echilibrată, în care să gestionezi mai bine consumul de produse nesănătoase, dar nu uita nici de sport și mișcare.

Însă, este posibil ca, din diverse motive, să nu obții întotdeauna rezultatele pe care le dorești. De exemplu, anumite depozite de grăsime pot fi mai “încăpățânate”, caz în care ele nu dispar nici prin dietă, nici prin efort fizic susținut. Din fericire, într-o astfel de situație, mai există totuși o soluție – poți apela la intervenții de ordin estetic, iar un foarte bun exemplu este liposucția.

Ce este liposucția?

Liposucția reprezintă o intervenție chirurgicală de ordin estetic prin care silueta este remodelată, pentru a obține aspectul fizic dorit. Sculptarea corpului are loc prin îndepărtarea țesutului adipos din zonele în care acesta se află în exces. Printre aceste regiuni, se numără abdomenul, coapsele, gambele, brațele, bărbia, fesele etc.

Cum se poate realiza liposucția?

Tehnica specifică operației de liposucție constă în realizarea unor incizii de mici dimensiuni la nivelul zonei cu grăsime în exces și introducerea unor canule speciale prin care se va extrage această grăsime. Însă, există mai multe modalități prin care are loc aspirația acesteia.

Metoda clasică presupune injectarea unei substanțe speciale care să favorizeze absorbția celulelor adipoase. În locul acesteia, se pot folosi și ultrasunetele, care vor ajuta la desprinderea acestui țesut și la mișcarea lor către canulele care îl extrag. 

O metodă modernă presupune înlocuirea substanței injectate cu un jet de apă, iar inovația este reprezentată de faptul că stratul adipos astfel extras poate fi utilizat apoi pentru alte proceduri care presupun utilizarea de grăsime proprie. În cele din urmă, liposucția este posibilă și cu ajutorul laserului, care va arde celulele ce se doresc a fi îndepărtate.

Cine poate apela la liposucție?

Pentru a putea urma o astfel de procedură de remodelare corporală, este necesar să ai deja o greutate stabilă. Așadar, ar trebui să apelezi la liposucție atunci când ai atins deja o valoare normală, însă mai ai de-a face cu depozite de grăsime persistente. De asemenea, pentru a evita apariția excesului de piele după procedură, aceasta ar trebui să fie cât mai elastică și să aibă un tonus bun.

De asemenea, este important ca potențialii candidați să aibă o stare de sănătate cât mai bună. Dacă suferi de anumite afecțiuni, precum hipertensiunea arterială sau alte afecțiuni cardiovasculare, boli de plămâni, diabet sau afecțiuni renale, atunci este recomandat să eviți procedura.

Înainte de a urma orice fel de intervenție chirurgicală estetică, va trebui să vii la un control și să îi comunici medicului orice fel de antecedent medical. Astfel, acesta își va da seama dacă ești sau nu un candidat potrivit.

Nu lăsa depozitele persistente de grăsime să te descurajeze. Poți urma procedura de liposucție în cadrul clinicii Cosmedica și poți obține o siluetă care să te mulțumească. Fă acum o programare și discută cu specialiștii noștri despre ce fel de intervenții estetice te pot ajuta să obții aspectul fizic mult visat.

 

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/

 

Imaginea poate fi descărcată de aici.

One Thought to “Ce este liposucția și cui îi este destinată această procedură”

  1. […] O siluetă armonioasă te poate ajuta să te simți mult mai confortabil în propria piele și să ai mai multă încredere în tine. Dacă nu ești tocmai mulțumit de felul în care arăți, apelează la o alimentație mai echilibrată, în care să gestionezi mai bine consumul de produse nesănătoase, dar nu uita nici de sport și mișcare. Însă, este posibil ca, din diverse motive, să nu obții întotdeauna rezultatele pe care le dorești. De exemplu, anumite depozite de grăsime pot fi mai “încăpățânate”, caz în care ele nu dispar nici… Citeste mai mult […]

Comments are closed.