CASETA DE SĂNĂTATE: Numărul virozelor respiratorii, în continuă creştere

Cotidianul “Magazin Sălăjean” şi Direcţia de Sănătate Publică Sălaj oferă cititorilor o nouă rubrică permanentă – “Caseta de sănătate”, în care cei interesaţi vor putea afla informaţii, statistici, sfaturi pe probleme de sănătate.

Temperaturile oscilante din ultima săptămână i-au îmbolnăvit pe sălăjeni. Peste 1.700 de persoane au fost diagnosticate, în perioada 15-21 octombrie, cu diverse afecţiuni respiratorii, numărul lor fiind în creştere cu 5,42 la sută faţă de situaţia din săptămâna anterioară. În continuare cei mai vulnerabili în faţa bolilor de sezon sunt copiii, în condiţiile în care două treimi dintre pacienţi au avut cel mult 14 ani.
Majoritatea au fost forme uşoare şi foarte uşoare, spitalizarea fiind necesară doar pentru 11 pacienţi, şapte dintre ei, bebeluşi.
În schimb, este în scădere numărul pneumoniilor, în perioada amintită fiind diagnosticaţi cu această afecţiune 158 de sălăjeni, cu 13,66 mai puţini decât săptămâna precedentă. Dintre aceştia, 40 (peste 70 la sută dintre ei, copii) au fost spitalizaţi pentru a fi ţinuţi sub observaţie şi pentru a li se administra tratamentul.
Din totalul celor 8.600 de doze de vaccin antigripaj distribuite în Sălaj, au fost administrate până în prezent 1.581, dintre care 309 la bolnavi cronici, trei, la gravide, 725 la personalul medical, 32 pentru rezindenţii în instituţii de ocrotire şi 512 persoanelor cu vârste de peste 65 de ani.

Alte articole

Leave a Comment