Proiectul îndrăzneţ al administraţiei judeţene: Parcare cu 125 de locuri sub parcul din faţa Spitalului de Urgenţă Zalău

O parcare subterană cu 125 de locuri ar urma să fie amenajată în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, sub parcul ce desparte unitatea medicală de strada Simion Bărnuţiu. Investiţia, a cărei valoare va fi cunoscută în urma efectuării unui studiu de fezabilitate, ar putea fi asigurată din fonduri guvernamentale, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, instituţie care va implementa acest proiect.

Pentru realizarea viitoarei parcări, municipalitatea va pune la dispoziţia administraţiei judeţene suprafaţa de teren în cauză, liberă de sarcini, după ce va fi scoasă din Registrul spaţiilor verzi. Ulterior finalizării acestor proceduri juridico-tehnice, autorităţile vor stabili când se dă startul lucrărilor.
„Schimbările aduse prin intervenția preconizată vizează modernizarea suprafeței parcului prin aducerea de funcțiuni care într-un mod coerent să transforme destinațiile pietonale în zone atractive publicului larg. Zonificarea parcului în situația propusă se corelează cu intervenția din subteran, articulând de la funcțiuni primordiale (stație de autobuz, chioșc bilete, acces parking subteran) până la funcțiuni complementare (comerț, mică alimentație publică) și zone recreative de interes”, ne-au transmis oficialii CJ Sălaj.

Potrivit sursei citate, spațiul verde existent nu se va pierde, ci doar va fi transformat, astfel încât arealul parcului să devină unul atractiv și funcțional.

Mai mult decât atât, „în contextul extinderii ambulatoriului, blocului operator și seviciilor de spitalizare de zi, se creează premisele pentru îndeplinirea condițiilor de acreditare prin asigurarea necesarului de suprafață verde/pat de spital”.

Noua amenajare a spaţiului din zonă va rezolva accesibilitatea auto şi pietonală către SJU Zalău şi va permite crearea circulațiilor diferențiate, de servitute și acces în zonele de locuit, de acces în subteran și de comunicare cu spitalul. De asemenea, este prevăzută amenajarea a circa 30 de locuri de parcare supraterane, adiacente parcului.
La finalul investiţiei, în zona celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ vor exista aproximativ 220 de locuri de parcare (125 în parkingul subteran, 30 în cel suprateran şi celelalte, în parcarea interioară a SJU).

Alte articole

6 Thoughts to “Proiectul îndrăzneţ al administraţiei judeţene: Parcare cu 125 de locuri sub parcul din faţa Spitalului de Urgenţă Zalău”

 1. Anonim

  proiect marca marc tiberiu securistu da lovitura dupa ce a facut aeroport in salaj

 2. Anonim

  Hahaha, nu mai tot mintiti ce va zice securistu.

 3. Alfaman

  Parcarea va fi ocupata tot timpul de angajatii spitalului.

 4. Anonim

  stau si astept cu deosebit interes sa vad str Closca GATA !!
  e cel mai tampit proiect pe care l-am vazut in ultimi 10 ani in Zalau. Nici pana azi nu imi pot imagina ce s-a proiectat acolo, ce s-a vrut sa iasa, caci de calitatea lucrarilor nu avem ce sa ne asteptam.
  A vazut cineva vreodata, un direiginte de santier pe aceea strada ? Are aceasta firma un inginer, ceva sefi de echipa cu o minima pregatire in constructia de drumuri?

 5. Anonim

  Chiar asa ,un proiect de groaza,ori s-au cumparat mai multe borduri decat necesar si acum trebuie folosite,sa vedeti accidente si rupere de roti,cu atatea casete si casetute !

 6. Anonim

  Ideea e f. buna, acolo fiind mare nevoie de o astfel de parcare, dar cu pastrarea parcului, a carui reamenajare e nu doar binevenita, ci necesara pt. un aspect cat mai bun al zonei. Totul suna bine, dar tare mi-e ca ori va ramane la stadiul de promisiune amagitoare, ca multe altele, ori se va face, dar in ritmul de melc cu care ne-am obisnuit deja si asta dupa multi bani alocati “in teorie” pe studii si proiecte, sume probabil cu mult mai mari decat ce ar fi necesar, etc.

Leave a Comment