Când este cazul să iți faci un test rapid Covid DR. SMART?

Fără îndoială, pandemia de coronavirus reprezintă criza globală de sănătate definitorie pentru timpurile noastre și una dintre cele mai mari provocări de dupa Al Doilea Razboi Mondial.

Un test rapid antigen Covid DR. SMART este usor de făcut și la îndemână mai ales că în această perioadă foarte mulți oameni se testează zilnic pentru a rămâne în siguranță.

 

Când ar trebui să iți faci un test rapid  DR. SMART?

Testele rapide sunt recomandate atât persoanelor care nu prezintă simptome de Covid-19 dar au intrat în contact cu cineva infectat, cât și persoanelor cu simptome de boală.

 

Astfel, se recomandă ca o persoană care a intrat în contact cu cineva infectat să iți facă un test rapid Covid DR. SMART pentru a fi sigură că nu a luat virusul. Oricine are nevoie și dorește poate recurge la un test rapid.

 

Persoanele infectate, dar care nu prezintă simptomele asociate, pot cu ușurință transmite virusul mai departe, de aceea este foarte important să existe o măsură de a detecta și a opri transmiterea asimptomatică.

 

Simptome comune asociate virusului Covid-19:

  • Febră
  • Tuse
  • Durere în piept
  • Dureri musculare
  • Frisoane
  • Transpirație excesivă
  • Pierderea gustului și/ sau mirosului.

Medicii recomandă testarea periodică a persoanelor cu simptomele de mai sus, dar și a celor care au intrat recent în contact cu cineva infectat.

 

Cum functionează testele rapide DR. SMART ?

Astăzi există teste care pot fi efectuate prin recoltarea simplă a probei de salivă, mai plăcută decât testarea din exudat nazofaringian și cu un grad de precizie similar. Testul rapid imunocromatografic de detectare calitativă a antigenelor SARS-CoV-2 în probe de salivă este cea mai simplă metodă de testare rapidă COVID-19. Acesta ofera posibilitatea de a finaliza rapid și usor testarea, având un rezultat valid în 15 minute de la recoltare, cu o acuratețe de 99,1%! Pe baza salivei recoltate cu ajutorul kit-ului de testare, se obține rezultatul pozitiv, negativ sau invalid.

Astfel, pentru a te proteja pe tine și pe cei din jur, fă-ți un test rapid și află la timp dacă ai contactat sau nu virusul ucigas!