Dacă se vrea, se poate! Blocul operator al Spitalului Judeţean, dotat cu încă o trusă instrumentar laparoscopic

Pacienții Spitalului Județean de Urgență (SJU) Zalău, care optează pentru intervențiile laparoscopice, pot beneficia de serviciile utilizării a încă unei truse instrumentar laparoscopic cu care a  fost dotat blocul operator al spitalului. Asta începând chiar din această lună, graţie unui proiect demarat în parteneriat de TenarisSilcotub şi Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.

Noul echipament continuă seria dotărilor de care se bucură diferite secții  și compartimente ale Spitalului în cadrul programului partenerial „Facem bine pentru a te face bine!”, derulat în sprijinul  pacienților de către multinaţională precizată şi CJ Sălaj. Astfel, noul echipament vine în întâmpinarea opțiunii pacienților pentru această metodă de intervenție,  laparoscopic, precum și diversificării tipului de operații laparoscopice practicate la Spitalul Județean, constatându-se, de altfel, în ultima perioadă, o creștere a numărului de astfel de intervenții chirurgicale în activitatea blocului operator. Avantajele operațiilor laparoscopice constă în reducerea traumei fizice pentru pacient și o recuperare mai rapidă a acestuia, cu scăderea numărului de zile de spitalizare. În  plus, prin  completarea dotării cu echipament medical a blocului operator, grație  achiziționării acestei truse instrumentar laparoscopic, se ameliorează și circuitul acestui tip de echipament între Blocul operator și Sterilizare atât în  asigurarea conformă a timpilor proceselor de decontaminare  (spălare, dezinfecție și sterilizare) cât și în eficientizarea activității medicilor chirurgic. Aceştia pot răspunde mai rapid nevoilor pacienților.

Valoarea trusei instrumentar laparoscopic, cu care a  fost dotat blocul operator al spitalului, este de aproape 74.000 de lei, iar proiect se înscrie în seria inițiativelor sociale şi comunitare ale CJ Sălaj de îmbunătăţire acondiţiilor  de îng îngrijire și  asistență medicală pentru pacienți,  realizate cu sprijinul TenarisSilcotub.

One Thought to “Dacă se vrea, se poate! Blocul operator al Spitalului Judeţean, dotat cu încă o trusă instrumentar laparoscopic”

  1. Anonim

    Dar niste chirurgi buni nu pot sponsoriza?

Leave a Comment