O fântână arteziană colorată în centrul Zalăului

Proiectul privind modernizarea platoului din inima orașului prinde tot mai mult contur. În acest moment lucrările se află într-un stadiu avansat, se efectuează și fac probele de funcționare a fântânii arteziene prevăzute cu jocuri de lumini încastrate în pavaj, recepția urmând să fie făcută la începutul lunii decembrie. Cu privire la stadiul lucrărilor și modul în care va arăta centrul Zalăului, viceprimarul Teodor Bălăjel spune că „lucrările sunt la final atât la platoul din fața Prefecturii, cât și la amenajarea străzii Unirii ca stradă pietonală, iar în zona centrului vechi mai avem foarte puțin la refacerea fântânii cu îngerași. A fost un proiect mare, care schimbă mult atmosfera din centrul extins al Zalăului. Vom încheia și vom face și recepția lucrărilor în prima parte a lunii viitoare”. Privind comentariile de pe platformele de socializare, părerile cetățenilor sunt împărțite: unii sunt bucuroși și entuziasmați cu privire la modernizarea municipiului, iar alții vorbesc despre „un kitsch specific vremurilor”, lucru care nu se potrivește nici cu specificul și nici cu identitatea orașului. Și cum adevărul se spune că este mereu undeva la mijloc, cert este că vom avea un oraș mai modern, mai prietenos și mai arătos.

 

12 Thoughts to “O fântână arteziană colorată în centrul Zalăului”

 1. […] Proiectul privind modernizarea platoului din inima orașului prinde tot mai mult contur. În acest moment lucrările se află într-un stadiu avansat, se efectuează și fac probele de funcționare a fântânii arteziene prevăzute cu jocuri de lumini încastrate în pavaj, recepția urmând să fie făcută la începutul lunii decembrie. Cu privire la stadiul lucrărilor și modul în care va arăta centrul Zalăului, viceprimarul Teodor Bălăjel spune că „lucrările sunt la final atât la platoul din fața Prefecturii, cât și la amenajarea străzii Unirii ca stradă pietonală, iar în zona centrului vechi… Citeste mai mult […]

 2. Ioane

  Păcat că titul este beton nu mai exista copaci

 3. Adi

  Dom’ne.Ce să zic ? Inițial am spus,ca tot omul care se opune din instinct autorităților,că virgulă centrul nou e o prostie.After,mi-am dat seama că lipsa copacilor,tăiați cu mare tevatură (rip),a generat de fapt impresia de spațiu,necesară unui centru de oraș.Arată bine piața centrală.O singură obiecție.De ce s-a îngustat carosabilul in colțul de la fântâna cu îngerași? Mi se pare cam „sugușat” sensul giratoriu de la Cofetăria Carpați.Așa o știu eu.Ce să faci? Zălăuan de 56 de ani.În rest,ce să zic? Dacă plantați copaci,dați-le apă.Si dacă-i puneți pe ăstia de la citadin să planteze,învățați-i în puii mei să numere de la unu la infinit !!! Ați văzut în ce disimetrie au plantat de la trecerea de la Scala în jos spre Astralis?

  1. G

   Nu cred ca s-a ingustat carosabilul acolo. S-a mutat, pur si simplu, strada mai spre fosta policlinica, dar intrarea dinspre Silvania in sensul giratoriu se face pe 4 benzi, e chiar destul de lat. Sa nu uitam ca acolo nu exista inainte sens giratoriu, e un sens giratoriu nou facut acum dupa reconfigurarea intersectiei.

 4. Sufleul Comercios

  Uite cum ziarul s-a asigurat de nişte reclame plătite de Crăciun. Cei drept, din fonduri de Partid, că bugetul a secat.

 5. Anonim

  Felicitări un oraș european în ncep sa se vadă tu oare eforturile facute

 6. Contribuabil

  Cat de ,,DESTEPT,, sa fii ca sa pui pe sensul pietonal si in fata cladirii Transilvania, acele bancii cu spatare mai scurte decat sezutul, DOREL se pare ca a facut ,,pui,, in Primarie.
  ,,Bravos natiune, halalsa-ti fie,,

 7. Anonim

  Sa va fie rusine asta i fantana?

 8. John

  Tot comunist arata

 9. Salajan din Ardeal

  Aveți mare grija de primar !!! Multe orașe din tara asta ar dori s a aibă un asa Primar… Orașul se dezvolta frumos și armonios!!!Doamne ajuta!!!

 10. Mariana

  Felicitări multe, domnului primar!!!

 11. Anonim

  Sincer nu știu ce sunt cu comentariile negative.?!
  De când ne tot plângeam că nu sunt trotuare bune, că nu avem nimic amenajat . . Și altele.
  Așa frumos sa făcut Zalău in ultimul timp!
  E o plăcere să te uiți în jur . Sa făcut o treabă bună!
  Excelenta!

Leave a Comment