Mii de locuri pentru rezerviștii care vor să se încadreze în Armată ca voluntari

Centrului Militar Judeţean (CMJ) Sălaj ne-a pus la dispoziție în vederea informării celor interesați, detalii de ultimă oră legate de înscrierea pe locurile de rezerviști voluntari. CMJ Sălaj asigură consilierea şi înscrierea pentru rezerviştii voluntari, o categorie de personal militar în rezervă, distinctă faţă de cea a personalului militar în activitate. Pentru anul 2018, la nivel naţional sunt disponibile peste 3.400 de posturi.

Ca element de noutate faţă de anul trecut, anul acesta sunt şi posturi de cadre militare, dintre care ofiţeri (aproximativ 380), maiştri militari (aproximativ 140) şi subofiţeri (aproximativ 680). Rezerviştii voluntari sunt cetăţeni români, bărbaţi şi femei, cu domiciliul în România, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari şi Normele de aplicare ale acesteia şi au încheiat contractul cu instituţia militară. Rezerviştii voluntari reprezintă personalul selecţionat pe bază de voluntariat care consimte, pe bază de contract individual pe durată determinată, să încadreze funcţii în statele de organizare ale structurilor M.Ap.N.

Rezerviştii voluntari provin din rândul rezerviştilor sau al cetăţenilor care nu au îndeplinit serviciul militar (activ), dar care optează pentru îndeplinirea serviciului militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar .Rezerviştii militari pot fi cadre militare rezervişti voluntari sau soldaţi şi gradaţi profesionişti. Rezerviştii militari au, conform Legea 270/2015, anumite drepturi şi obligaţii.

Pentru înscrierea în procesul de recrutare şi selecţie, candidaţii se vor prezenta la sediile centrelor militare zonale, judeţene sau de sector pe a căror rază au domiciliul, pentru a completa o cerere însoţită de documente (act de identitate, cazier, acte de studii, permis de conducere şi livret militar dacă e cazul). La prezentarea la sediile centrelor militare, candidaţii vor fi informaţi cu privire la etapele procesului de recrutare şi selecţie, locul unde se va desfăşura procesul de selecţie, examinarea medicală, locul de instrucţie şi se va realiza consilierea în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor.

“Îi aşteptăm pe toţi cei care doresc să intre alături de noi în marea familie a Armatei României, la Centrul Militar din Zalău , pentru aplicarea pentru posturile de rezervişti voluntari scoase la concurs anul acesta în judeţele limitrofe. Pentru judeţul Sălaj nu au fost scoase locuri la concurs în anul 2018”, ne-a spus lt. col. Silviu Abudanii, reprezentantul în relații cu publicul al CMJ Sălaj. Relaţii suplimentare pot fi obținute direct la sediul instituției din Zalău, strada Lt.col. Pretorian nr. 30 (cartier Dumbrava Nord) sau la telefon 0260-612077.

Alte articole

Leave a Comment