Judecat într-un dosar de corupţie, magistratul Patriţiu Dărăban s-a pensionat

Fostul vicepreşedinte al Tribunalului Sălaj, Patriţiu Dărăban, inculpat într-o dosar penal, a trecut, de două zile, în rândul pensionarilor. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, 25 aprilie, decretul privind eliberarea acestuia din funcţia de judecător la Tribunalul Sălaj, în temeiul art. 83 alin. (1) teza a II-a din Legea nr. 303/2004.
Dărăban iese la pensie la cinci luni de când Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea lui din funcţie, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârşirea unor infracţiuni. Fostul magistrat trebuia să se pensioneze la începutul lunii martie 2016, însă cu doar câteva zile înainte, locuinţa lui a fost percheziţionată de către procurorii DIICOT, într-un dosar de corupţie.

Judecătorul a fost trimis în judecată la finele lui 2017, alături de alţi 12 inculpaţi, printre care oamenii de afaceri Ioan Huluban, Ioan Galiş şi Dumitru Ardelean, fostul inspector şcolar general Ioan Abrudan şi doi poliţişti, anchetatorii acuzându-l de constituirea unui grup infracţional organizat, luare de mită în formă continuată (15 acte materiale) şi de abuz în serviciu.
Patriţiu Dărăban a avut o carieră de peste trei decenii în sistemul judiciar, fiind, timp de şase ani, vicepreşedinte al Tribunalului Sălaj.

Alte articole

6 Thoughts to “Judecat într-un dosar de corupţie, magistratul Patriţiu Dărăban s-a pensionat”

 1. curiozitate

  a mai observant cineva, ca toti acesti indivizi, politicieni, afaceristi, magistrate, toti au „in spate” proiecte pe fonduri europene?
  si 9/10 proiecte ar putea fi obiectul unui dosar penal!
  ciudat este ca procurorii nu au cerut niciodata informatii desore aceste proiecte, s-au multumit doar sa aminteasca despre ele si apoi sa le uyite rapid

 2. Anonim

  Naiba sa te ia INCOMPETENTULE ! FIE-TI TARANA USOARA ca ai judecat de multe ori cu capul…cel mic…

  1. Anonim

   Pacat ca va exprimati asa urat la adresa unui fost magistrat care a incercat in toata cariera lui sa fie corect si sa trateze profesia cu seriozitate si cu simt de raspundere …..numai de lipsa de profesionalism nu puteti sa-l acuzati …depinde si pentru ce fapte ati fost judecat …

  2. Anonim

   tu la ce esti competent? la prostii
   sau esti de-al sistemului stalinist?
   vedeti ca o sa ajungeti …..

 3. Anonim

  cu nasul in ra…. cel de la 27.04.2018, ora 12:39

 4. Anonim

  Este judecatorul care nu a facut cardasie cu cei scosi la iveala in aceste zile

Leave a Comment