Weekend cu spectacole, competiții sportive și file de istorie la Buciumi

Serbările Castrului Roman

Frumoasa comună sălăjeană îmbracă haine de sărbătoare în acest sfârșit de săptămână. Serbările “Castrul Roman” vor avea loc în comună şi la Castrul Roman Buciumi, un loc unic în lume, apreciat atât de sălăjeni cât mai ales de cei care ne vizitează judeţul. Serbările din Buciumi debutează sâmbătă, 19 august, de la ora 8, cu concursuri de orientare turistică copii cu vârste cuprinse între 7 – 16 ani, competiții sportive pe categorii de vârstă, jocuri de volei în Sala de Sport, concurs de desene pe asflat desfăşurat în curtea şcolii din comună. Ineditul acestor concursuri constă în faptul că la ele vor participa nu doar cei foarte mici, ci şi juniorii şi seniorii din comună şi satele aparţinătoare. Cei mici îşi vor etala talentul începând cu ora 12, copiii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani de la ora 15, iar seniorii pot demonstra cât sunt de creativi, începând cu ora 17. Meciurile de fotbal din Etapa I a Ligii a IV-a vor încinge spiritele sportive din comună, sâmbătă după-amiaza, de la ora 16 (juniorii) și de la ora 18 (seniorii). În cadrul evenimentelor fotbalistice va avea loc și un moment emoționant, prilejuit de retragerea din activitate a îndrăgitului jucător de fotbal, Grigore Pășcuță.

Sava Negrean-Brudașcu cântă acasă, la Buciumi

Primăria comunei Buciumi a pregătit, pentru ziua de duminică, 20 august, surprize şi momente pe care niciunul dintre locuitorii comunei sau invitați, nu trebuie să le rateze. Ziua va începe cu un tedeum al preoților din comună, de la ora 13. După  ora 13.30, Primăria Buciumi va premia “Cuplurile de Aur” din comună – mai precis cuplurile care au împlinit ori împlinesc, în acest an, 50 de ani de căsnicie. Va urma o festivitate de premiere a campioanei naționale la box, Maria Andreea Ciupe, urmată de o lansare de carte, moment ce o va avea ca protagonistă pe cunoscuta scriitoare și poetă Angela Maxim.

Marea artistă Sava Negrean-Brudașcu, originară din Buciumi, va fi prezentă ca în fiecare an cu un recital ce va cuprinde cele mai frumoase piese ale sale. Ansamblurile “Meseșul” din Zalău și “Ausana” din Oradea, precum și artiștii invitați – Ionela Moruțan, Radu Ciordaș, Mădălina Colcer și umoristul Radu Moș, vor participa la un spectacol pe care autoritățile l-au pregătit în cel mai mic amănunt. Spectacolul va începe la ora 14.30 și va dura până în jurul orei 22. La Castrul Roman Buciumi vor avea loc prezentări de echipamente istorice și reconstituiri ale luptelor romane, prezentarea unor replici de armament dacic și roman, evenimente ce vor derula pe tot parcursul zilei de duminică. Primarul Ioan Eugen Lazăr ne-a declarat că nu vor lipsi surprizele, mâncarea din belşug, tarabele comercianţilor, voia bună şi distracţia, toate confirmate deja prin reușitele acestor evenimente desfășurate în anii trecuți, în Buciumi. Serbările se vor încheia cu un foc de artificii ce va fi organizat după terminarea spectacolului.

 

 

Alte articole

Leave a Comment