Noi proiecte de investiții la Hereclean

În comuna Hereclean s-au obținut în ultimii ani fonduri importante pentru investiții, care au contribuit la creșterea calității vieții cetățenilor de aici. Primarul Dobrai Francisc și echipa sa de consilieri locali se zbate să atragă în permanență investiții noi, necesare pentru demararea de lucrări noi. În prezent se lucrează la mai multe proiecte. S-a deschis licitația publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru realizarea rețelei de distribuție de gaze naturale. Primarul ne-a confirmat că până acum mai multe firme s-au arătat interesate, acestea putând să se înscrie la licitație până la jumătatea lunii viitoare, iar dacă nu vor fi doritori atunci procedura se va relua. Prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) se vor introduce 60 de kilometri de conducte de gaz în: Panic, Hereclean, Badon, Guruslău și Dioșod.

Prin PNRR se efectuează lucrări de izolare termică a sediului Primăriei din Hereclean, a Școlii din Guruslău, precum și la căminul cultural din Bocșița. În data de 27 noiembrie va avea loc o ședință de consiliu local legată de aprobarea documentației tehnice în vederea demarării proiectului de canalizare la Dioșod și Guruslău. Prin POIM se lucrează în prezent pentru finalizarea serviciilor de canalizare în Hereclean, Badon și Panic. Legat de proiectele care trebuie finalizate în 2024, primarul Dobrai Francisc ne-a declarat că prin Compania Națională de Investiții se va construi o bază sportivă cu 500 de locuri în Panic, precum și o grădiniță nouă. Vor începe și lucrările pentru construirea unei capele în Bocșita, proiectul fiind realizat și aprobat în acest an. Totodată, se va construi și o capelă în Hereclean. Primarul speră ca toate proiectele începute în acest an să se finalizeze cu bine anul viitor și să atragă în continuare fonduri importante pentru dezvoltarea și modernizarea comunității.

 

2 Thoughts to “Noi proiecte de investiții la Hereclean”

  1. […] În comuna Hereclean s-au obținut în ultimii ani fonduri importante pentru investiții, care au contribuit la creșterea calității vieții cetățenilor de aici. Primarul Dobrai Francisc și echipa sa de consilieri locali se zbate să atragă în permanență investiții noi, necesare pentru demararea de lucrări noi. În prezent se lucrează la mai multe proiecte. S-a deschis licitația publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru realizarea rețelei de distribuție de gaze naturale. Primarul ne-a confirmat că până acum mai multe firme s-au arătat interesate, acestea putând să se înscrie la licitație până… Citeste mai mult […]

  2. Ionica

    Reteaua de gaze in comuna Hereclea se tot face din 1989 si inca nu a inceput .
    Subiectul revine in atentie de fiecare data inaintea alegerilor.

Leave a Comment